Fantastisk takvandring!
Annons
Reseberättelse:

Fantastisk takvandring!

(Sverige , Uppsala , Go Adventure)

En fantastisk upplevelse som vi verkligen rekommenderar: vackert, lärorikt och spännande!

Vi mötte upp med vår trevliga guide Levina på slottstrappan och redan där började den historiska berättelsen. Efter 114 trappstegs förflyttning var vi högst i det norra tornet, där vi fick selar och hjälmar och en säkerhetsgenomgång. Sedan gick vi upp genom kupolen och ut på taket till en utsikt över hela staden.

Det tog några steg innan man slappnade av och kände sig trygg med säkerhetslinan, men guiden förklarade hela tiden och man fick sätta sig på lämpliga ställen och kunde då ta foton om man ville. Hela tiden fick man info om vad man såg och historien bakom - och det är inte fysiskt ansträngande att göra vandringen på taket, några trappsteg bara.

Ena sonen är lite tveksam till höjder annars men han var den som var mest taggad och tyckte det gick bra, han fick gå närmast guiden. Vi fick många bra tips om annat man kunde se i staden, och nästa gång vill sönerna definitivt pröva höghöjdsbanan i Fjällnora. Man såg ända bort till Uppsala Högar!

Takvandringen avslutades med ett extra speciellt fototillfälle och sen fick vi lugna ner oss med lite fika inne i tornet. En riktig höjdarupplevelse på alla sätt!!!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se