Barnens Gård i Blekinge
Annons
Reseberättelse:

Barnens Gård i Blekinge

(Sverige, Lyckeby, Barnens Gård)

Utmed Blekinges vackra kustremsa i en lantlig miljö mitt bland åkrar och ängar, en bit utanför Karlskrona ligger Barnens gård. Vid första anblicken från parkeringen ser det inte ut att vara så mycket eller så stort men vi blev positivt överraskade när vi kom in i parken och såg en lagom stor park. Det fanns ett varierat utbud av aktiviteter där man i sitt eget tempo kan gå runt och uppleva alla aktiviteter i lugn och ro. Vi var en familj på två vuxna och två barn (2 år och 5 år) som provade parken.

Parken ger en lantlig och hemtrevlig känsla med trevlig personal, katter som springer runt bland uthusen och olika områden av olika aktiviteter. Man får en känsla av att de byggt ut parken successivt ju mer populärt det har blivit. Direkt när man kom in i parken möttes vi av en stor aktivitetstavla som på ett tydligt sätt visade attraktionstider under dagen där man kunde få vara med och mata djuren, åka hölass, rida och måla sandmålning. Bakom aktivitetstavlan möttes vi av en stor lekplats där huvudattraktionen var en fullstor skördetrösta som de byggt om till klätterställning och rutschkanor, de fanns även traktorer att klättra på, grävmaskiner, gungor och linbana. Favoriten för våra fordonstokiga killar var absolut grävmaskinerna som kunde köras med spakar som på riktigt och för vår 2 åring att få låsas köra både traktor och skördetrösta.

När vår 5 åring fick syn på elbilarna en bit längre in i parken sprang de båda dit och satte sig på varsin traktor och började köra och detta var en av parkens största favoriter för våra killar där de både kunde prova att köra både bilar, traktorer och lastbilar med släp på uppritade vägar på ett anvisat område, hit återkom vi många gånger under dagens besök.

Nästa grej vi provade var ett virituellt klätterspel som var mycket populärt, oj vad vi skrattade allihop.

I parken fanns även ett område med hoppborgar och trampoliner, en labyrint av lastpallar, en hinderbana uppe i luften (för lite äldre barn 5 år och uppåt) och en femkamp den sk. Drängakampen där man kunde möta varandra i bla äggkastning, dragkamp och stockbrottning.

Såklart var vi med och matade alla djuren (hästar, getter, grisar, höns och kaniner) vilket killarna tyckte var väldigt spännande. Vi målade även sandmålning en aktivitet som kostade extra såväl som ponnyridningen gjorde, vilket vi tyckte kanske kunde ha ingått i entré biljetten. Hölasset åkte vi också vilket killarna tyckte var väldigt spännande, trots att vi inte fick se några kossor som var tanken.

Vi åt sedan lunch i restaurangen på området och de hade ett varierat utbud med mycket hemlagad mat vilket vi tyckte var mycket bra. En nackdel var att man inte kunde sitta inne för just denna dag var lite kyligare.

Vattenlandet som låg lite vid sidan av tog vi som avslutning på vårt besök. De första som slog oss vara att det inte fanns omklädningsrum med duschmöjligheter i anslutning till badet vilket vi saknade. Det fanns ett omklädningsrum men detta låg i förhållande till ingången till vattenlandet längst bort vilket vi också tyckte var lite konstigt. Detta gjorde att vi med många andra bytte om på gräsmattan vid ingången där man även sedan kunde sitta med lånade parasoll. Badet kan man säga var indelat i två områden ett för lite mindre barn med små rutschkanor och inte så djupt vatten och en del lite längre in med en vattenbana och stor rutschkana som man kunde åka med badringar. Vi började i barnområdet och även fast det var lite kallare idag badade och testade våra killar och vi alla rutschbanorna på båda områdena och då vi alla älskar att bada var det ett roligt avslut på en bra och händelserik dag.

Parken i sin helhet tycker vi riktar sig till barn mellan 3-7 år. Slutligen ger vi Barnens gård 8/10 poäng, väl värt ett besök!

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se