Annons
Reseberättelse:

Kul och utbildande på Dalénium

(Sverige, Stenstorp, Dalénium Science Center)

Perfekt aktivitet när det regnar

Det mesta gick att leka med

Den absolut största favoriten var laserhinderbanan

Traktorsimulator

Efter flera varma dagar på stranden var vi redo för något annat och besökte därför Dalénium Science Center i Stenstorp. Barnen (4 och 7 år) sprang snabbt in och började utforska. Efter en timme hade vi fortfarande bara varit i första rummet. Det fanns väldigt många pedagogiska aktiviteter som fascinerade både barnen och oss vuxna (30-40 år och 60 år), med en bra blandning med lekar och elektronik. Favoriten för 7 åringen var en laserhinderbana och 4 åringen tyckte nog VR var mest spännande. Avslutningsvis har Dalénium varje dag en pedagogisk vetenskapsshow, där de under sommaren 2019 under 30 minuter förklarade gaserna i luften.

 

Vi tillbringade lite mer än tre timmar där, men då fick vi nästan dra iväg barnen. Så om man inte varit där förut skall man nog planera för minst fyra timmar. Kommer definitiv åka dit igen.

 

Negativt var att cafét var väldigt litet om man skulle vilja äta lite mat. Men det fanns plats för att äta matsäck och de sålde frysmat som man kunde värma.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se