Natursköna utmaningar
Annons
Reseberättelse:

Natursköna utmaningar

(Danmark, Haslev, Camp Adventure)

Högt uppe i träden balanserar man på små plattformar.

Barnen gillade ziplinesen mest.

Det spektakulära Skovtårnet är 45 meter högt.

Vi blev jätteglada när vi fick veta att vi hade blivit utvalda som testfamilj av Barnsemester! Vi fick biljetter till Camp Adventure i Haslev utanför Köpenhamn i Danmark.

Vi bor i Malmö och från oss till Camp Adventure tar det en timme om man kör bil över Örsundsbron. Man kör motorvägen mot Rödby och Tyskland och när det är dags att svänga av ligger äventyret bara ett par minuter från motorvägen.

Man måste boka tid för sitt besök men det är bara för att man ska få gå igenom en kort utbildning för att få gå i trädbanorna. När man väl har gått igenom träningen är det fritt fram att välja sina banor som man vill och stanna hur länge man vill till stängningsdags. Filmen som visades visade ganska bra hur man skulle hantera selarna men ljudet var under all kritik så det var lite svårt att hänga med även om man förstår danska skapligt. Som tur är finns det intruktörer ute på banan som kan förklara på danska, engelska och "skandinaviska".

Ett bra tips är att anlända tidigt så att man har gott om tid att klättra runt i anläggningen. Campet själva rekommenderar att man har fyra timmar på sig att klättra. Ska man också gå upp i det fantastiska skogstornet behöver man en timme eller två till på sig.

Väl uppe bland träden insåg vi ett par saker. Vår helt orädde sjuåring tyckte inte om att han inte fick åka de höga, långa ziplinesen. Han fick hålla sig på enklare banor närmre marken. Vi kom också underfund med att man kan inte komma till campet och glatt tro att man ska kunna klättra alla banor. Jag (man, 49 år, otränad) skulle hänga med tolvåringen på den största banan men det gick åt pipan direkt vid starten eftersom jag inte klarade den tio meter höga klätterväggen som banan började med... Tolvåringen gick hela banan själv. Han sa att han var livrädd mest hela tiden men att det var något som han bara hade bestämt sig för att göra. Modiga barn!

Det kan vara bra att veta att det finns "nödutgångar" i form av stegar utplacerade i banorna om man skulle vilja kliva av. De sitter dock inte vid varje stopp så ångrar du dig kan du behöva gå några stationer fram eller tillbaka för att komma till stegen. Annars får du ringa de danska vakterna som kommer och räddar dig. Där får man väga rädsla eller nödighet mot stolthet.

Efter ungefär tre timmar kände vi att vi hade klättrat klart. Några av oss gick tillbaka till starten där det finns foodtrucks och toaletter. Vi andra tog "kaffebanan" som är en zipline som går från trädbanorna till fiket.

Det låter lyxigt med foodtrucks men maten är ganska enkel men ändå god. Det finns glass och korv och det finns en grill som är igång för de som vill grilla själva. Man kunde köpa saker som man fick grilla själv men det var lite oklart huruvida man fick ta med sig mat hemifrån för grillning. Med tanke på hur mycket danskar gillar att bära på en "madpakke" tror jag nog det går bra att grilla medhavd mat.

Med mat, läsk och glass i kroppen startade vi promenaden mot skogstornet. Från start till mål, inklusive promenaden upp och ner i det 45 meter höga tornet är promenaden 3,2 km. Man går på på en fin gång hela vägen, som på en brygga, så det är en enkel och trivsam promenad för alla genom den vackra trollskogen. Även barnen tog promenaden med gott mod, trots ett envist duggregn.

Uppe i tornet är utsikten fin även om man mest ser en massa trädtoppar. Har man anlag för höjdrädsla kan man vända när som helst och gå ner igen. Kommer man högst upp och har hund med sig finns en vattenskål för Fido at svalka sig i. Människor får bära på egen vattenflaska.

Efter promenaden had vi spenderat nästa fem timmar i skogen och både skrattat och gråtit. Alla var trötta och längtade hem.

I efterhand kan vi konstatera att vi blev lite överraskade över hur krävande banorna ändå var. Men det är ju bra för de som letar efter utmaningar. Själva hade vi nog önskat mera ziplines och mindre klättrande. Men hur ens inställning till höjder och fysisk aktivitet än är så hade vi en fantastisk naturupplevelse bara en liten stund från storstaden Köpenhamn!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se