Rolig heldag
Annons
Reseberättelse:

Rolig heldag

(Sverige, Borlänge, Maserhallen/Aqua-Nova)

Två exalterade flickor på 9 och 10 vaknar vi av. Vi började dagen med att ladda upp ordentligt med frukost, packade ihop oss och tog oss bort till Aqua-Nova så att vi var där när de öppnade.

Väl inne möttes vi av en liten varm undervisningsbassäng och motionssimbassäng med hopptorn och trampolin,

Igenom spärrar där man fick använda sitt armband kom man till äventyrsbadet första etappen var forsen, mycket strömt så den rekommenderas inte för mindre barn. Nedanför forsen sitter nästan allt ihop vågdelen, klättervägg, småbarnområde och möjlihet att simma ut på utsidan, så litet och kompakt äventyrsbad.

De hade 3 rutschkanor en stor röd som man kunde åka flera samtidigt och med gummiring, en gul som blev svart efter halva åkturen som var halvbrant och medelsnabb och en grön som var jättebrant och gick superfort.

Den röda upplevde vi som roligast då man kunde åka på massa olika sätt.

Vågorna satte igång varje hel och halvtimme, de får plus för att de inte satt upp avdelare i vågdelen som kan finnas på andra badhus med stenvägg som man kan riva sig på när vågorna väl är igång.

På plussidan hamnar trevlig personal, fräscht & rent i poolområde och omklädningsrum.
Mycket god & bra mat i förhållande till övriga äventyrsbad, samt att de lyckats få in mycket kul för familjen på en relativt liten yta.

På minussidan hamnar låssystem till skåpen, man måste använda hänglås. Samt att det enbart fanns en handdusch, fler (minst två) hade önskats.

På en tiogradig skala ger vi Aqua Nova 8/10.

Vi anser att äventyrsbadet är välanpassat för barn i ålder 2-9 år. För Er med äldre barn +10 år ska man förmodligen satsa på ett större och mer utmanande äventyrsbad. För familjer med yngre barn kommer inte Aqua Nova göra någon badglad familj besviken. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se