Roliga vatten-attraktioner men långa köer
Annons
Reseberättelse:

Roliga vatten-attraktioner men långa köer

(Sverige, Skara, Skara Sommarland)

Kö till entrén Skara Sommarland

I glasskö på Skara Sommarland

Intressant att titta på vattenskidor Skara Sommarland

Vi, 2 vuxna och 2 barn (10 och 8 år) blev utvalda som testfamilj till Skara Sommarland och valde att besöka Skara Sommarland en varm söndag i slutet av juli (ca 28 grader). Vi kom fram en stund innan öppning och det var smidigt att parkera nära entrén. Det var kö till entrén redan då och när grindarna öppnades så gick det relativt snabbt att komma in.  Vi hyrde en skrinda för 50 kr direkt vid entrén som vi drog runt på hela dagen. I skrindan hade vi matsäck, handdukar och badkläder - väldigt smidigt! Skrinda rekommenderas!

Vi valde att börja med tivolit på förmiddagen då det var molnigt. Vi testade flertalet av karusellerna – vi tänkte verkligen försöka leva upp till att vara en testfamilj! Det var korta köer till alla karuseller vilket var positivt men…karusellerna lät och smällde, vissa karuseller gav känslan att  knappt hålla ihop. Vid en sliten karusell hade man löst problemet med att hålla säkerhetsbygeln på plats  genom att montera till en "extra säkerhetslina" som 1 personal såg till att fästa på alla drygt 16 vagnar innan åkturen och sedan gick runt (i sakta, sakta mak) efter åkturen för att se till att alla även kom loss. Det tog tid och kändes inte i klass med vad vi hade förväntat oss av tivolit.
Vid ett flertal tillfällen var det tekniskt fel på olika attraktioner och de stängdes en stund, det var bara att kliva ur kön. Hela tivolit ligger tyvärr endast i klass av snäppet över ett rundresande tivoli (dvs. tivolin som brukar monteras upp vid olika festivaler).

Mätpinnarna för att se barnens längd på tivolit var personalens ”främsta och viktigaste arbetsuppgift”. Mätpinnen skulle alltid osmidigt lyftas över ett stålstaket vid varje attraktion och varje barn skulle mätas noggrant. Sedan skulle pinnen sättas tillbaka på "personalsidan" innan man kunde börja kontrollera att alla satt fastspända ordentligt. Sen kom ytterligare ett barn och vuxen – lyft över mätpinnen över staketet, mät barnet, diskutera längden med föräldern, lyft tillbaka pinnen till personalsidan osv…det tog sådan onödig tid.
(Tips till Skara Sommarland; gör som Gröna Lund och sätt en fast mätpinne vid ingången till varje attraktion där man kan mäta sig själv och kliva ur kön direkt om man är för kort. Se även till att sätta ett band på barnens arm med vilken längd barnet har (tex 120 cm). Då vet all personal att barnet får åka alla attraktioner som har 120 cm längdgräns och behöver inte kontrollmäta varje gång. )

Tivolit passar bäst för yngre barn, upp till 9-10 år.

Till lunch grillade vi korv vid elgrillarna – väldigt bra anordnat och fortfarande fräscht – då vi var bland de första på plats vid grillarna.

Efter lunch när solen kom fram gick vi till vattenlandet. Det var som sagt en dag i juli med ca 28 grader. Kan vara därför det var extremt långa köer till alla vatten-attraktioner samt väldigt skräpigt överallt. Man fick passa sig så man inte gick barfota i utspilld Coca-cola och pommes där det satt getingar. Det drog tyvärr ned betyget rejält på hela upplevelsen.
Vi fick iallafall till några superroliga åk men kände att vi mest stod i köer till alla vatten-attraktioner. Det var svårt att uppskatta tiden, då det inte finns några klockor någonstans i vattenlandet. Många attraktioner i vattenparken var iallafall väldigt roliga och utmanande för både barn och vuxna!  

Vi uppskattade verkligen att få vara en testfamilj och att få testa just Skara Sommarland. Vi  rekommenderar att man åker hit en dag när det inte är högsäsong för att kunna nyttja vattenattraktionerna mer – det kanske är värt att det är lite kallare i luften och att man får hyra en våtdräkt.
Vattenlandet passar bäst för simkunniga barn som kan nyttja åkattraktionerna – då finns det riktigt utmanande attraktioner. Det är inte värt att betala inträde för att ”bara” bada i poolerna.

Tivolit är bra om man har med sig yngre barn som inte kan bada hela dagen men ha inte några höga förväntningar på det.


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se