Testfamilj Tropicarium Kolmården
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Tropicarium Kolmården

(Sweden, Kolmården , Tropicarium Kolmården)

En tur till tropikariet såg barnen (5, 7 och 10 år) verkligen fram emot. Vi valde att åka dit en onsdag, när de matar hajarna.

Resan från campingen till tropikariet blev lite senar än vi tänkt, vilket innebar att vi åkte samtidig med alla som skulle till djurparken. Därför var det kö och långsam framfart de sista 10 km till tropikariet. 

Äntligen på plats var barnen snabbt igång med att titta i alla inglasningar efter djur. På några ställen fanns pallar för de små barnen att nå upp till glasrutan som i vissa fall var lite högre upp. Oftast klarade sig även minstingen själv. När man tillsammans letar för att hitta djuren som gömmer sig så orkar de leta längre. Det var också tydliga lappar på de glasrutor som för tillfället inte huserade något djur, vilket vi uppskattade. 

De två roligaste grejerna på Tropicarium tyckte barnen och  i vuxna var att titta på när dykarna matade hajarna i det stora akvariet (men det var  åldrigt mycket människor som trängdes kring glaset, så emellanåt svårt att se) samt att få klappa rockorna. Rockorna simmade runt i ett akvarium och valde själva att komma fram för att bli klappade. 

Besöket tog inte mer än max 2 timmar. Då gick vi lugnt och hann med flera gånger att klappa ro korna, samt att titta på hajmatningen i lugn och ro. Man kan äta mat på cafét, men det är endast utomhus. Vi valde bort detta eftersom det var kallare än vi klätt oss för. 

Sammantaget tyckte hela familjen att Tropicarium var värt ett besök, men kombinera det gärna med tex djurparken om man inte vill ha en halv dag att ta det lugnt på.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se