Testfamilj på Navet i Borås
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Navet i Borås

(Sverige , Borås, Navet)

Vi fick äran att bli testfamilj på Navet Science Center i Borås. Vi var två vuxna och fem barn som åkte dit. Barnens åldrar 14, 12, 10, 3 och 1år. 

Vi möttes av en trevlig kille i entrén som välkomnade oss, vi fick varsit klistermärke att sätta på tröjan och sedan var det fritt fram att utforska lokalerna och prova alla saker som fanns där. Alla barn hittade något direkt att prova. 3 åringen fastnade för en bil som åkte runt i en ring när han tryckte på en knapp. När han släppte knappen så stannade bilen. Där stod han länge och lekte. De stora barnen provade att källsortera vid en station. Svårt var det med roligt när dem fick alla rätt. 10 åringen gillade rummet med vatten experiment. Snurrade man på handtagen på hjulen så fylldes det upp vatten i hinkar. i ett rum fanns det en vägg där man kunde trycka på olika knappar så kunde man lyssna på olika länders radiokanaler och det gillade 3 åringen med. Den fanns även en stor vägg med ljusknappar som  man skulle trycka på när kanppen lös. Denna vägg blev snabbt till en liten tävling mellan de stora barnen. Vem hann trycka på flest knappar innan tiden var slut?

När vi kände oss färdiga med första plan så tog vi sedan hissen upp till andra våning och det var en våning som var för de större barnen tycker jag. Vi gick runt och kikade lite och satte oss sedan för att spela lite spel. När vi varit på Navet i ca 2 h så började 3 åringen att tröttna lite och det blev lite rörigt och jobbigt att vara kvar. Så vi valde att åka hem tidigare än planerat.

Då 1 åringen inte går ännu så satt hon i vagnen och var nöjd med att åka runt och titta i de olika rummen. Navet var ett mysigt ställe att vistas på tillsammans. Passar olika åldrar. Men små barn tröttnar snabbt. I allafall 3 åringen som vi hade med oss. Det är lite roligare för de äldre barnen som får ut lite mer av att vara där. Från ca 5 år och uppåt kan jag tänka mig är en bra ålder. Fina och fräscha lokaler och även fräscha toaletter. Det fanns även möjlighet att köpa lättare fika eller glass i entrén. Vi valde att åka en dag då det var varmt ute så det var inte många som var på Navet just den dagen. Så det var lungt och skönt att strosa runt där. Vi kommer att åka tillbaka till navet när 3 åringen blivit lite äldre.

Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi Borås.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se