Camp Adventure - Klätterparken
Annons
Reseberättelse:

Camp Adventure - Klätterparken

(Danmark, Haslev, Camp Adventure)

Vi är en familj med två vuxna och två barn, 12 och 14 år. Vi har nu varit i klätterparken på Camp Adventure i Haslev och - WOW -  vilken maffig klätterpark dom har! Vi hr tidigare varit på Isaberg Mountain Resort i Hestra och klättrat, men vi var alla fyra helt eniga om att camp Adventure var en helt annan klass!

Vi kom med bil, inga problem att parkera men kostar 50DKK. Vi hade förbokat vår ankomsttid till receptionen så vi anmälde oss och blev skickade vidare till klätterreceptionen där vi prickades av. Det är nog bra att boka tid då det kan vara väntetid annars att komma uti parken. Vi fick en genomgång av utrustning och hur den fungerade. Ta med egna handskar om ni inte vill köpa gummihandskar på plats. Man kan klättra utan om man vill. Här finns också inomhusklätterväggar.

Sedan bär det av ett par hundra meter ut i terrängen i bok och ekskog. Där finns en samlingsplats med bänkar och bord samt grillplats, OCH starten för de flesta banorna. Här sker också visning och man får prova utrustningen för att sedan ta sig ut på banorna. I nuläget finns 10-tal banor med olika svårighetsgrad, hinder och linbanor. Från lätta banor som är ca 1,5 meter upp i luften och inte så långa till den röda banan som är en av de svåraste 25 meter ovan mark och 729 meter lång. En del banor har längdgräns på 110 eller 130 cm, detta för att det helt enkelt är krävande och krävs viss arm och benlängd för att nå. Längsta banan är över en kilometer lång.

Jag tycker det finns banor för alla smaker, jag den vuxna höjdrädda fegisen tog mig upp och runt på de enkla banorna grön - gul och en bit på den grå. 14-åringen tränade lite i de enklare men gjorde sedan den svåraste röda. 12-åringen klättrade en bit på den röda men sedan tröt orken när det gjorts en del andra banor före. Pappa tog sig runt på den blå, också en svårare bana. 

Vi är inte en speciellt sportig familj men klarade oss bra ändå. Har man funktionshinder/rullstolsburen/problem med balans får man nog finna sig att vara kvar på marken. Jag vet inte om det fanns någon viktgräns, men det underlättar att vara smidig när man ska klättra i, över och under i hindren. Det fanns många små barn från kanske 4 år som klättrade i de lättaste banorna, men jag tror man kanske ska vara något äldre (7?) för att ha mer utbyte av klättrandet. Man kan följas åt eller klättra var för sig då man kommer tillbaka till starten för att börja ny bana. Det kan vara köer till banorna och i banorna, då får man snällt vänta, eller ta en stege ner på marken och klättra någon annanstans.

Tidsmässigt bör man nog räkna med minst 2-3 timmar i klätterparken. Efter 7 timmar ( inklusive skovtorn) var vi helt slut. Glöm inte att äta och fylla på energi! Låt det ta tid och sedan ut på banan igen. Man kan lätt vara här från det parken öppnar till dom stänger, eller komma hit vid flera tillfällen.

ALLA var överens om att vi hade VÄLDIGT ROLIGT under dagen. Det är en utmaning att våga, eller så får man kliva av - och det gör ju inget det heller... Säkerheten med sele och linor känns jättebra och det finns hjälp av personal att få, ta bara med mobilen och ring på hjälp!

I receptionområdet finns även, shop, toaletter, fika, dricka, glass och enkla matiga rätter till rimligt pris. Det verkade som om man kunde köpa någon typ av korvpaket att grilla själv. Bra med sittplatser och man kan ha med hur mycket eget fika eller mat själv. Rekommenderar att se till att äta - för det här kommer att bl en lång och rolig dag! Här startar också promenaden til Skovtårn/utsiktstornet

I området finns en lekpark för mindre barn som inte klarar att klättra där dom kan härja och ha roligt, det finns också hängmattor för trötta vuxna och barn. 

Vill man övernatta finns ett stort partytält med sängplatser att hyra, liksom att man kan hyra anläggning och tält för evenemang.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se