Camp Adventure - Skovtorn
Annons
Reseberättelse:

Camp Adventure - Skovtorn

(Danmark, Haslev, Camp Adventure)

Vi två vuxna och 2 barn 12 och 14 år, besökte Skovtorn efter vi klättrat halva dagen. promenaden är ca 3 km lång inklusive vägen upp i tornet, den startar vid klätterparkens reception. Hela vägen är det trädäck och man kan ta sig fram med barnvagn eller rullstol. Vägen går i krokar i bok och ekskog och är lummigt vacker på sommaren. Tornet är byggt i stål och nedanför finns anlagda platser att sitta och vila på och se sig omkring. För dagen fanns en lite kaffevagn som sålde drycker. Vandringen i skog och upp och ner i tornet kan kännas som en medidativ vandring, och man behöver inte störas av omgivande personer då det är gott om plats på kvällskanten. Vandringen på mark är enkelriktad och på återvägen finns flera platser att stanna och slå sig ner. Planering pågår för glamping och lyxövernattning i skogskanten. Trädäcket sträcker sig runt klätterparken och man kan se linbanor och klättring längs vägen.

Utsikten från tornet är vacker och den långsamma stigning gör att man känner att man förflyttas olika nivåer upp genom trädtopparna. Platsen ska vara nära Själlands högst punkt, men här finns inga backar att ta sig upp för. Utsikten är fin men inte spektakulär.

För ungdomarna var det väl mest upp och ner, inte spännande och det var roligare att tramsa med varandra. För de vuxna är utsikten och arkitekturen av större intresse, även om man inte får speciellt mycket information om varför tornet blev till.

Tidsmässigt bör man nog räkna med minst en timme, speciellt om man varvar ner och tar det lugnt i tornet.

Tänk på att det finns kombibiljetter till torn och klätterpark. Observera att det inte finns varken hiss eller toalett ute vid tornet!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se