Annons
Reseberättelse:

Klättring på höghöjdsbana

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Vi som besökte aktiviteten var två vuxna och två barn på 8 och 11 år. Vår 5-åring fick vara hemma med farmor då vi misstänkte att aktiviteten passade lite äldre barn. Väl framme möttes vi av ett mysigt område i kanten av skogen med en fin trästuga där aktiviteten hade sin bas. Där fanns personal och utrustning och toaletter. Det fanns också försäljning av dricka, glass och fika till en billig peng. Ett korvpaket för grillning gick att köpa, annars ingen mat till försäljning. Vi hade tagit med oss egen matsäck som vi åt innan aktiviteten. Flera platser finns där man kan sitta och äta medhavd matsäck. Vi satt och tittade på när andra började klättra upp för de höga träden och tänkte, ska vi våga detta? I alla fall tänkte jag det - den höjdrädda i familjen. 

När det vad dags för oss fick vi en genomgång av personalen hur utrustning skulle sitta och om säkerheten. Sedan fick vi gå till en lägre provbana och testa på att klättra och hur vi skulle säkra oss på rätt sätt. Därefter var det bara att sätta igång. Vi började med de två lägre banorna. Vi klättrade i nät, gick på plankor som rörde sig och på linor. Detta var nog 1-2 m över marken och passar som uppvärmning för vuxna eller som klätterbanor för barnen. Sedan gick vi över till de höga banorna som var ca 4-11 m över marken i olika svårighetsgrader. Detta var både läskigt och roligt tyckte vi. 8-åringen och jag höll oss till den lite lättare nivån och de andra till de lite svårare. Vi fick åka linbana, gå på linor, klättra och allt på en betydligt hög höjd över marken.   

För att kunna prova nästan alla banor och inte vara begränsade till två st lägre så tror vi att man helst ska vara 9-10 år och uppåt. Man behöver ha en viss längd för att nå med sina ben och armar. Man behöver också förstå och kunna säkra sig själv;knäppa fast och loss sig. Det går inte att vara en vuxen bredvid hela tiden - för det mesta ska man bara vara en i taget. 

Hela familjen enades om att detta var en jätterolig aktivitet som vi gärna kommer tillbaka till! Var det läskigt? Ja, både läskigt och roligt. Men man vänjer sig och vågar mer efterhand. Vi kände oss hela tiden säkra med våra selen och dubbla linor som var fastspända. Personalen var mycket trevliga och pedagogiska, stället var fräscht och fikan god och billig! Ett jättefint ställe!  

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se