Testfamilj på Halmstad aktivitetscenter
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Halmstad aktivitetscenter

(Sverige, Halmstad, Halmstad aktivitetscenter)

Vår familj med tre barn i åldrarna tio och tolv besökte ”Halmstad aktivitetscenter” en varm sommareftermiddag i juli. Eftersom vädret var fint trodde vi att stället skulle vara tomt på folk men det var det inte. Det var en hel del sällskap där men inget som störde eftersom alla har inbokade tider för sina önskade aktiviteter för att det inte ska bli köer och upplevas som trångt.

 

Vi hade bokat in tre aktiviteter: Laserdome, Minigolf och Prison Island. Laserdome var precis som det brukar vara dvs man delas in i två lag (rött och blått) som sedan ska peppra varandra i tjugo minuter. Det var mest barn men även en hel del vuxna som kämpade på. Det var tur att man hade obegränsat med skott och liv för pricksäkerheten var verkligen inte vår starka sida J Banan var mörk och full med skrymslen och vrår där man kunde gömma sig. På det hela taget var det superkul med Laserdome och tjugo minuter kändes knappt tillräckligt!

 

Sedan blev det lite lugnare tag med 3D-Minigolf. Minigolf har vi spelat mycket i vår familj men aldrig en så här cool bana. För den totala upplevelsen ska man egentligen ha på sig 3D-glasögonen men glasögonen kändes lite för obekväma för att det skulle funka att ha på sig så länge. Det funkade utmärkt utan glasögon också. Den mer moderna varianten de har på bio numera hade varit bättre än de här pappersvarianterna som jag minns från min barndom på 80-talet när 3D-tekniken var ny. Banorna var självlysande, roliga och varierande. Som vanligt var vissa banor svårare än andra, precis som det ska vara.

 

Slutligen var det dags för Prison Island. Idén är enkel. Man går in i ett rum och ska lösa uppgiften där inne med hjälp av ledtrådar som står på väggen. Det är ett koncept vi är bekanta med efter att ha besökt Prison Island i Malmö, men det var betydligt svårare här. Man fick helt enkelt för vaga ledtrådar och flera rum lyckades vi inte komma någonvart i alls. Det var en smula frustrerande och man kände sig korkad som inte fattade! Vi försökte be personalen om hjälp och tips men det är så klart inte så att de bara kan ge oss svaren. Vi fick ändå lite ledtrådar som gjorde att vi kom en bit längre i vissa rum. Tack och lov var vissa rum mer fysiska och med samarbete inom familjen lyckades vi knäcka en hel del rum, trots allt. Vi hade 60 minuter och ju närmare slutet vi kom, desto mer stressigt blev det. Vi hade gärna förlängt tiden men vi hade en resa hem till Malmö att tänka på så det får bli en annan gång.

 

På det hela taget kändes Halmstad aktivitetscenter väldigt välskött och personalen var vänliga och hjälpsamma. Vi köpte lite läsk och godis i cafeterian men det är nog bäst om man kommer mätt för de har inget jättestort utbud av mat. Har ni vägarna förbi rekommenderar vi verkligen ett besök!


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se