Spännande havsmuseum
Annons
Reseberättelse:

Spännande havsmuseum

(Danmark, Hirtshals, Nordsøen oceanarium)

Nordsøen oceanarium är ett fint museum med havstema i Hirtshals, Danmark. Navet i museet är ett jätteakvarium där man kan kolla in bland annat hajar och en väldigt stor klumpfisk. Coolt. Runt detta gigantiska akvarium finns en väldans massa kul och pedagogiska aktiviteter. En av favoriterna var en stor interaktiv skärm där man kunde styra sina egna fiskar och försöka få dem att överleva. En annan favorit var att få mata de riktiga fiskarna i jätteakvariet (detta sker vissa tider under dagen, en mugg fiskmat kostar 20 dkr). Men allra roligast var nog fiskebåten på utelekplatsen som både stormade och sprutade vatten! . . . . . . Missa inte: Missa inte den fina utelekplatsen där också den stora säldammen en finns! . . . . . . Mat och dryck: Det finns en restaurang med varmrätter så som t ex korv och hamburgare. De hade bra koll på allergier och det mesta gick att få t ex gluten- och laktosfritt. Under högsäsong finns det även en fisk- och skaldjursrestaurang samt en glasskiosk vid utelekplatsen. Det går även finfint att ta med sig egen matsäck och äta på en av de två fikaplatserna, den ena med utsikt underfrån det stora akvariet och de andra ovanifrån. Det finns även fika platser under tak vid utelekplatsen. . . . . . . Ålder: Finns något gör alla åldrar! . . . . . . Slutligen: Det finns en liten shop med bland annat gosedjur, snäckor, planscher och annat , allt med koppling till havstemat. Denna shop måste man gå igenom för att lämna stället, då håll i plånboken! ;)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se