En spännande dag på Navet
Annons
Reseberättelse:

En spännande dag på Navet

(Sverige, Borås, Navet)

Vi hade turen att få bli testfamilj på Navet i Borås. Vår familj består av två pojkar 11 och 13 år samt pappa och mamma. Det vi först fastnade för var i en avdelning om jordens resurser, där fanns en vägg med fotografier på en typisk familjs matförbruk under en vecka runt om i olika länder i världen. Detta ledde till mycket eftertanke och diskussionen fortsatte även i bilen på vägen hem. Det är kul när barnen får med sig något att reflektera över.

Vattenrummet var också roligt. Man blir aldrig för gammal för att leka med vatten och 13 åringen vevade för glatta livet för att pumpa vatten. Det samma gäller speglarna; det är alltid lika roligt att se sig själv – och kanske ännu mer dem andra - i extra långa, korta eller förvridna former.

Vi hade med oss mat och tyckte det var jätte bra att man kunde sitta och äta medhavt mat. Det fanns även lite fika att köpa men urvalet var rätt begränsad så vi nöjde oss med våra lunchpaket.

Medan vi var där var det en specialutställning om hur man lura ögat, det var mycket intressant. Barnen tyckte det var kul att om de gick in i ett speciellt rum blev de plötsligt mycket större än pappa. Man kunde också göra sina egna figurer till en skuggteater och det roade vi oss med ett tag. Överhuvudtaget fanns det många möjligheter till att pyssla i dem olika rummen runt om i byggnaden och det tyckte vi var jätte bra. Det fanns ett rum på andra våningen som enbart var för att pyssla med många olika material och förslag och hade vi inte haft så mycket annat vi skulle testa på hade vi gärna kunnat sitta där en lång stund.

På andra våningen fanns också ett spelrum med diverse brädspel i små mysiga och avskilda krypin med dämpad belysning, där satt vi länge och spelade olika spel. Det kändes väldigt skönt och avkopplande att sitta där även om det var gott om plats överallt och absolut inte var trångt någonstans, men det var ändå trevligt att kunna sitta för sig själv och fokusera på en aktivitet utan att hoppa från det ena till det andra.

I rummet bredvid var det möjlighet till att bygga Meccano, där hade också vår 13-åriga uppfinnare kunnat sitta hur länge som helst men vi skulle också hinna med luft-rummet och kroppen-rummet. Det kändes som det inte stod så mycket förklaringar till vissa uppgifter om hur man skulle göra eller varför det blev si eller så men däremot var det gott om trevlig personal som strax var redo att förklara och hjälpa till.

Vi tycker mycket om att åka till science centre, det är kul för både barn och vuxna och varje gång lär man sig något nytt. (Ända problemet med det är att det fanns vissa vuxna som själva tyckte det var så roligt så de inte ville låta barnen prova, det tyckte killarna var lite jobbigt).

Det var första gången vi besökte Navet och även om vissa vi känner vissa aktiviteter från andra ställen vi har varit på är det ju också oftast dem som är favoriterna som just vattenbana, reaktionstidsmätning och tävling i att flytta en kula med hjälp av tanken, så dem måste vi alltid avsätta tid för samtidigt som det är mycket nytt att ta in. Navet hade gott om plats och mycket att erbjuda. Personalen var väldigt trevlig och det är väl värt ett besök, tycker vi.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se