Annons
Reseberättelse:

Familjenöje med varierande utbud

(Sverige, Karlskrona, Barnens Gård)

Vi besökte Barnens gård i mitten på juli tillsammans med våra två barn på 2,5 år och 7år. Det var sol och högsommarvärme hela dagen vilket medförde att gården var mycket välbesökt. Vi startade på lekplatsen med traktorer grävmaskiner och en klätterställning med rutschkanor . Den uppskattades av båda barnen men framförallt vårt yngsta barn. Sedan var det dags att åka hölass ut i kohagen. Det var lång kö redan innan vi kunde gå på och i släpet var det väldigt trångt! Men det var en kul upplevelse för barnen.

 

Det finns en bana med roliga miniatyrbilar, tyvärr upplevde vi att de var lite svårkörda för mindre barn. Våra barn ville gärna leka där, särskilt vår yngsta, men det var mycket folk och det blev lite rörigt med barn som körde i olika riktningar i kombination med köbildningar när flera barn hade svårt att få fart eller styr på bilarna. Våra barn lekte också i de olika hoppborgarna, vilket de tyckte var jätteroligt. Vår äldsta gillade också trampolinerna, vilket  passade för 4-5 åringar och uppåt. Det finns även en hinderbana som lämpar sig för lite större barn kanske 9 år+, vår relativt långa 7åring var åtminstone för kort.. I anslutning till hoppborgarna står en stor gammal lastbil som man kan klättra upp och leka i, det var mycket uppskattat av vår yngsta, hit ville han gärna gå tillbaka under dagen.

 

Vi åt på gårdens restaurang och trots att det var efter lunchtid väntade vi över 45 min på vår mat. Man bör inte heller förvänta sig någon gourmetmat. Har man möjlighet skulle vi rekommendera att ta med egen mat, särskilt om man planerar ett besök under högsäsong då det finns flera bra utrymmen för att sitta och fika. Efter maten var det dags för Vattenlandet vilket var det barnen gillade mest, i anslutning såldes också god glass!

 

Djuren lockade inte våra barn så mycket, troligtvis för att det fanns så mycket annat som lockade mer. Det fanns en slags ”femkamps”-bana som vi provade, men den lämpar sig främst för större barn alt ungdomar.

 

Sammanfattningsvis; ett jätteroligt ställe för barn som är värt ett besök, särskilt då staden Karlskrona är oerhört vacker!

Skulle dock råda att inte åka i juli om man kan undvika det! ?Vi upplevde att aktiviteterna främst riktade sig till barn mellan 3-7 år.

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
25% rabatt för barn på valfri ridtur på Söderåsens Turridning
20 % rabatt på Dressin på Smalspåret
Fri entré för ett barn per familj till Gavnø Slot
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Givskud Zoo
Danmark
Skansen-Akvariet
Stockholm
BonBon-Land
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se