Upptäckardag på Navet Science Center i Borås
Annons
Reseberättelse:

Upptäckardag på Navet Science Center i Borås

(Sverige, Borås, Navet)

Vattenleken

Meccanobygge

Meccanoverkstad

Buss

Vi fick äran att bli testfamilj på Navet Science Center i Borås. Vår familj består av mamma och son på nästan 7 år.

Under vårt besök spenderade sonen först en länge stund vid vattenexperimenten där man t ex kan följa en flytleksak genom en bana.  När han tröttnat på vattenleken fastnade han för en vägg med knappar, där knapparna lyser en åt gången och man då ska trycka på den lysande knappen. Detta görs på tid och gjordes om och om igen för att försöka få bättre resultat.

Utställningen Det lurade ögat hade inget som fångade barnets intresse så vi beslöt vi oss för att utforska övre plan för att inte missa något. Där finns ett stort rum där man kan bygga med Meccano och köra olika Meccanobyggen. Här fastnade vi större delen av dagen. Först provkördes nästan vartenda bygge. Sedan satte sig sonen för att själv bygga. Det jag tyckte var synd var att det fanns lite dåligt med skruvar och muttrar vilket gjorde det svårt för sonen att fullända sitt bygge. Vi frågade personal men fick lite olika svar på om det fanns mer skruvar/muttrar, men oavsett kom det ingen och fyllde på. Värt att notera är att det bara var 2 barn som byggde denna dag så om det är fullt på byggavdelningen blir det nog ännu svårare att hitta material. Till nästa besök kommer jag definitivt att förbereda sonen på att tillgången på material ev. kan vara begränsat.

När muttrarna tog slut och sonen äntligen kunde tänka sig att fortsätta utforska Navet konstaterade han snabbt att det inte fanns något mer tilltalande på ovanvåningen så vi gick ner igen. Vi tittade på sopsorteringsstationen, som sonen inte fastnade för då han gjort liknande innan, men fascinerades över en transparent diskmaskin. Efter det följde lek på avdelningen för mindre barn med buss- och bilkörning samt utforskande av husvagn.

När sonen tröttnat på lek tittade vi på figurer som drivs med solceller och spenderade sedan lite tid med att titta på kranier och utforska människokroppen samt vad vi äter.

Navet har en del el och elektronik som jag tror kan passa bra för större barn. Det jag kan tycka är synd är att det kräver lite kunskap och att jag inte hittade så mycket instruktioner. Sonen ville gärna veta mer och jag har inte kunskapen att hjälpa honom att utforska det området.

Vi var på Navet från strax efter att de öppnar tills de skulle stänga och vi hade lätt kunnat spendera ett par timmar till där. Vi tycker att Navet är rent och ljust, toaletterna är rena. Vi fick veta att vi kunde få rabatt på ett café runt hörnet om vi uppvisade kvittot från Navet (något som inte var aktuellt).  Jag tycker att Navet passar för alla barn från 2-3år och uppåt. Hur mycket mindre barn får ut av besöket är dock mycket upp till medföljande vuxna som får visa och förklara.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se