Ett besök på Kneippbyn en solig dag i juli
Annons
Reseberättelse:

Ett besök på Kneippbyn en solig dag i juli

(Sverige, Visby, Kneippbyn)

Under sommarlovet blev det ett besök på Kneippbyn där vi aldrig varit förut. Det var en del kö när vi kom strax efter öppning men med våra vip-biljetter gick det väldigt smidigt och vi var inne på någon minut. De i sällskapet som inte var testfamilj stod i kön ca 15 minuter innan de kom in, så överkomligt ändå för att vara en strålande solig dag mitt i juli.

 

Vi lånade skrinda vilket är ett hett tips så man slipper släpa på väskor och annat hela dagen. Bra för trötta barn att vila en stund i också. Vi gav oss genast i kast med alla attraktioner som fanns och vi hade med oss 5 barn mellan 3-13 år så vi testade nog det mesta. Det var rätt lugnt med folk i början men fylldes snabbt på och köerna till de mest attraktiva attraktionerna blev längre och längre. Strax innan lunch föll valet på Go cart vilket var väldigt roligt enligt samtliga barn som testade men det var väldigt lång kö så det blev bara ett åk.

 

Lunch åt vi på lunchbuffén där såväl vuxna som barn fann något att mätta magarna med. Det var en bra och fräsch buffé med mycket grönsaker och flera rätter att välja på. Trots mycket folk och mitt i lunchtid var det knappt någon kö alls varken till kassan eller att ta mat. Dock var brödet slut vilket vi tyckte var dåligt då klockan var 12.30 och buffén inte stängde förrän kl 14.30. Det fanns bra med platser till alla och väldigt bra att man kunde sitta ute under ett tak i skydd från den gassande solen.

 

Strax efter lunch begav vi oss till vattenlandet vilket var otroligt uppskattat i värmen. Vi hade fått intrycket att det skulle vara väldigt stort så vi upplevde det lite mindre än vi trott men fullt tillräckligt och väldigt fint uppbyggt enligt samtliga. Det fanns flera olika rutschbanor att åka för både stora och små barn. Det fanns något som passade alla och även en vanlig pool om man inte ville åka utan bara bada. Det fanns också gott om platser att lägga ut sin handduk men alla solstolar var upptagna denna soliga och välbesökta dag. Vi hittade dock en plats på en liten kulle där vi låg för oss själva och hade bra utsikt över hela badområdet. Stundtals var det långa köer till de mest populära rutschkanorna men det gick trots det ganska snabbt tills det blev sin tur. I kiosken fanns glass, dricka, slush och annat man kan behöva en varm dag. Toaletterna var inte så fräscha utan rätt smutsiga golv men det kan man väl förstå med barfota badgäster, fast vi tyckte att det vore bra med städ lite oftare just där och bara sopa golven så man slapp gå barfota på smutsiga golv.

 

Summasummarum var det en fantastiskt lyckad dag men mycket skratt och roliga aktiviteter. Vi tyckte helt klart att badlandet var roligast medan sommarlandet var mest för mindre barn. Det fanns inte jättemycket för äldre barn över 10 år. Tigerbanan var rolig och gav lite pirr i magen, även go carten var uppskattad av de äldre, men annars var det mest för lite mindre barn. De äldre fick ut mer av badlandet. Treåringen i sällskapet hade dock väldigt roligt i sommarlandet och hittade mycket roligt att göra. Det var roligt att se Villa villerkulla för alla barn och vuxna oavsett ålder och det var en bra teater som bjöd på många skratt. Kul att man fick gå in i huset också.

 

Vi var där från öppning till stängning men kände oss trots det inte helt klara. Vi tyckte att öppettiderna var lite snåla och att de kunde haft öppet till kl 20 i alla fall under värsta högsäsongen. Så att det inte var öppet längre var det största minuset på en annars väldigt lyckad och rolig dag!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se