Fantastisk aktivitet för hela familjen!
Annons
Reseberättelse:

Fantastisk aktivitet för hela familjen!

(Sverige, Oxelösund, Boda Borg)

Quest Däckad - rum 1. Man får inte gå på rött golv!

Quest Däckad - rum 2. Man får inte gå på rött golv!

Wow! Vilken dag vi hade på Boda Borg i Oxelösund! Vi fick åka dit som testfamilj (2 vuxna och 2 barn, 8 och 11 år) och fick med oss en till familj med barn i samma ålder. När vi kom fram vid kl. 09.30 fanns det gott om gratis parkering utanför entrén. Egentligen skulle det öppna kl. 10.00 men en föreningsgrupp var på plats redan, så personalen stack ut huvudet och bjöd in oss tidigare vilket vi tacksamt tog emot! 

Värdinnan var så himla trevlig och gav oss tydliga instruktioner hur en quest gick till. Vi blandade upp familjerna i 2 lag och började. 
Man får endast en kort instruktion utanför varje quest, så det gäller att läsa ordentligt och minnas vad det stod. Sen går man in och tillsammans måste man klura ut vad man ska göra för att lösa uppgiften och komma vidare till nästa rum/quest. Man måste vara minst 3 personer i ett lag men det var väldigt bra att vara 4 tyckte vi. Alla hade nästan alltid en funktion att fylla, ibland var det bra att vara kort och smidig (barn) och ibland stor och stark (vuxen). Detta gjorde det till en extra rolig aktivitet för en familj! 

När man kämpat med en fysisk quest och var svettig och trött kunde man varva det med en quiz-quest där man fick använda huvudet istället.  

Vi valde att boka tacobuffén som serveras den tid man kommer överens om (mellan kl. 12-14). Glass ingick till efterrätt och alla blev mätta och belåtna. Det var en fräsch servering och värt pengarna (95 kr vuxen, 85 kr barn)! Vatten, kaffe/te fick man ta gratis hela dagen. Toppen!

Vi skulle rekommendera detta från ca 7-8 år och uppåt. Vi såg några yngre barn på plats men de kan inte fått ut så mycket av detta som vi fick. Vår 8-åring kunde verkligen vara med på alla uppgifter och läsa ledtrådar mm. 
Oömma kläder rekommenderas verkligen, då man kryper, klättrar, hänger i rep, hoppar mm. Vi hade på oss funktionsträningskläder. Det behövs, för man svettas jättemycket av all aktivitet! 

Jag tycker också att detta verkar vara en perfekt klassaktivitet eller aktivitet för föreningar. 

Efter avslutad dag på Boda Borg valde vi att äta en våffla på Skärgårdsvåfflan som ligger i Oxelösund innan vi satte oss i bilarna och åkte hem. Det var väldigt tyst på vägen hem, alla var så trötta men glada! 

Boda Borg rekommenderas varmt!  

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se