Med exotiska djur i fokus!
Annons
Reseberättelse:

Med exotiska djur i fokus!

(Sverige, Karlshamn, Blekinge Exotiska Värld)

Sammanslingrat par.

Tuff och rufsig pippi.

Stora tusenfotingar.

Lördagen den 17 augusti besökte vi Blekinge Exotiska Värld, som ligger precis bredvid Kreativum i Karlshamn. Vi var på språng som testfamilj. Djuren på tropikariet kom från olika världsdelar med tropiskt klimat och var indelade i olika biotoper. Vi blev imponerade av den stora artrikedomen. Särskilt fanns det stor variation av olika fåglar och sköldpaddor. Vi var överens om att det som var bäst var bandvaranen och jättesköldpaddorna. Vi myste även en längre stund i rummet där fåglar, apor, ödlor och sköldpaddor får rumstera fritt. Det gav en härlig känsla av närkontakt med djuren.

Blekinge Exotiska Värld har bevarandeprojekt i sin verksamhet och det märktes på så sätt att djuren hade gott om plats i sina utrymmen. De hade det rent och snyggt hos sig. Djuren såg helt enkelt mycket välmående ut. Det som var mindre bra var att stället gav en känsla av byggnation, det verkade lite halvfärdigt på sina ställen. På två dörrar fanns skyltar att det snart skulle komma nya avdelningar. På en dörr stod det ”Café”, men den var låst. Inte såg vi heller till någon personal vid vårt besök (förutom två killar i entrén) vilket ju är synd om besökarna skulle ha frågor.

Ett tropikarie är varmt, så ett tips är att inte ha för tjock tröja eller jacka på sig vid besök. Tropikariet är ett nöje som verkligen passar hela familjen, gammal som ung, om man tycker om att titta på exotiska djur. Man bör dock inte vara alltför skröplig, eftersom det bara finns en bänk därinne om man behöver vila sina ben. Vårt besök tog ca 45 minuter och då ville vi se ALLT! Vi kommer gärna tillbaka om något år eller så!


Vi som var testfamilj denna dag var Anna-Maria 46 år, Johan 44 år och Alexander 14 år.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se