Kneippbyn, Gotlands nöjespark
Annons
Reseberättelse:

Kneippbyn, Gotlands nöjespark

(Sverige , Visby, Kneippbyn )

Vattenlandet

Nya trampolinparken

Hoppborg

Vi är en familj på fem, med tre barn i åldrarna 3, 11 och 14. Vi besökte Kneippbyn en solig och varm dag, vilket gjorde att vi började besöket i vattenlandet. Det var lagom mycket folk, vattnet var fräscht och tillräckligt varmt för att bada med glädje. Under eftermiddagen hade dock vattenkvaliteten sjunkit och antalet badande ökat rejält åt bägge håll, så vi var glada att vi tog badandet på förmiddagen. Där finns något som passar för alla åldrar! De två äldsta barnen åkte gärna i de olika vattenrutschbanorna medan 3-åringen klart föredrog den lugnare lagunen och piratskeppen. Timmarna passerade snabbt i vattenlandet och vi tog en kort glasspaus innan vi begav oss till sommarlandet. Här finns det färre attraktioner som passar äldre barn, men fler för de yngre. Överlag är utbudet inte så stort för någon åldersgrupp, just när det gäller åkattraktioner. Det finns däremot gott om mindre och lugnare aktiviteter. En tur med en trampbåt i sjön är ett tips. Stort plus för den nybyggda delen med studsmattor och en liten sjö med båtar för de minsta, beläget i parkens bortre del ovanför gocarten. Gocarten i sig är rolig för både vuxna och äldre barn, även om bilarna inte är jättepigg på gasen. Vår 3-åring tyckte att hoppborgarna och trampbilarna var det absolut bästa i sommarlandet och dessa brädade till och med Villa villerkulla, som annars brukar vara storfavoriten hos många barn. Annars är villan helt klart en av de mysigaste delarna av Kneippbyn även för oss vuxna, som blir smått nostalgiska. Spökvinden är en väldigt rolig del och lagom spännande även för yngre barn. Teaterföreställningen som spelas varje dag är både rolig och underhållande, den får man inte missa! Har man äldre barn kan man passa på att äta lunch, bada i vattenlandet eller besöka andra attraktioner under föreställningen, då det är lugnare i övriga parken under föreställningen. Vad gäller mat finns det möjlighet att ta med egen picknickmat och äta vid bord och bänkar, eller vad sägs om att grilla lite korv? Grillar finns på området och ser väldigt fräscha ut. Vi valde att äta taco- och pizzabuffén, vilket passade hela familjen. Minstingen åt gratis i sällskap med betalande vuxen, helt perfekt. Maten lämnade inget att klaga på, det finns mycket att välja på och buffén känns välskött. Det går även att beställa pannkakor och annan mat, även om buffén är populärast. Som på de flesta nöjesparker är det mestadels ungdomar som arbetar, vilka är trevliga och serviceminded. Dock kan det kännas lite svårt att få tag på någon som tar tag i uppgifter som kräver mer pondus, som när en barnfamilj började klättra på den gamla bilen från de klassiska Pippi-filmerna och personalen lite tafatt sade till. Överlag är vi nöjda med vårt besök!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se