Annons
Reseberättelse:

En fartfylld dag på Barnens Gård.

(, Blekinge - Lyckeby, Barnens Gård)

Lea inne hos getterna

Äggkastning vid 5-kampen

Här hoppar hon studsmatta

 

Äntligen var det dags att besöka Barnens gård, lyckan var stor i bilen för vår största tjej, Lea på 4 år. Många somrar har vi kört på E22:an öster om Karlskrona och mötts av de stora vattenrutschkanorna man ser längst vägen. Idag var det äntligen vår dag att se vad barnens gård har att upptäcka. Vi anlände några minuter innan öppning och möttes av en ringlande lång kö längst den stora parkeringsplatsen. Trots att kön var lång kom vi in väldigt snabbt då personalen kom ut i kön och satte på inträdes armband på samtliga. På så sätt gick det väldigt smidigt när man väl bara behövde betala i kassan. Ett stort plus när man har förväntasfulla barn gärna inte vill vänta.

 

Lekparken

Direkt när vi kom in på gården möttes vi av grävmaskiner som barnen själva kunde gräva med, en del gungor (både för små och stora ) samt en stor traktor som var omgjord till en lekplats med flertal klätterställningar och stora rutschkanor.  Vår minsta dotter Alma på 10 månader kunde under tiden gunga eller krypa runt i gräset. Perfekt för de båda. Rutschkanorna var Leas favroit som fick springa av sig en stund innan vi gick vidare till fem kampen som var nästa ställe. 

 

Fem kampen

Här kunde pappa Andreas och Lea tävla i roliga grenar, som äggkastning, spika spik i en stock och ramla ner från stocken med hjälp av halmpåsar. Det var absolut en rolig aktivitet men mitt emot låg traktorlandet som lockade Lea något mera.

 

Traktorer och Lastbilar

Tyvärr var det  mycket folk just denna dag och att haffa tag i en ledig traktor elelr lastbil var väldigt svårt då det inte fanns något kö system. Vi vuxna fick till slut hjälpa till att försöka springa fram till ett fordon så fort som möjligt när något var ledigt.  Jag tror det tog minst 20 min innan vi fick tag i något, och då fanns det olika banor. Lilla traktorlandet för de allra yngsta. Stora traktorlandet och lastbilslandet. Ett stort minus för att ingen personal fanns på plats här och för ett mindre fungerande kösystem. Men när vi väl hade ett fordon kunde dotterna köra runt och var super nöjd. I det stora landen där hon kunde köra runt i en längre bana var extra roligt. Fordorna gick lagom långsamt, så vid en eventuell krock skulle inget hända. På eftermiddagen skulle vi gå tillbaka hit för att köra lite längre när de var mindre folk. Då visade sig att nästan alla batterier i fordonen var urladdade. Med tanke på att det var långt kvar till stägning kändes det lite väl dåligt. 

 

Djuren

Här finns det massa av djur, bondgårdens djur dvs kaniner, katter, grisar och getter. In till getterna fick man gå in och där hittade genast Lea en killing att kela med. De var väldigt vana vid människor och det kändes tryggt med barnen. Alma hittade en katt som gärna ville bli klappad på. Super mysiga djur! I ansluting till djurens inhängnade fanns det vaskar där barnen kunde tväta händerna efter varje djurbesök. 

 

Hoppborg och studsmattor

Ja, här kunde Lea och Alma ha stannat hela dagen. Absolut Leas favorit på hela stället. Stort trampolinområde där många barn kunde hoppa. Här fungerade kö systemet bättre, som tur var. Det fanns hoppborgar för de lite äldre men också hoppborg för de minsta. Vilket var super kul för Alma att också kunna få leka av sig lite och inte heller bli rädd för de stora barnen som annars lätt kan springa över en. Kul att de hade delat upp de för de små och stora. Det fanns även en stor hinderbana med mjuk studsmatta under, denna var för lite äldre barn men såg super skoj ut! 

 

Ridning

Nu var det dags för ridning. Lea tyckte det var så spänannde att få rida själv på ponnyn. Tjejerna som ledde hästarna var super gulliga och lea kände sig trygg nog att rida själv. Banan var lagom stor och Lea var nöjd efter 1 varv. En rolig aktivitet som gick smidigt och enkelt. 

 

Labyrint och en hoppbana

Strax bakom ridningen  och hoppborarna låg en super stor labyrint. Tyvärr ville inte Lea gå in i denna, kanske var det lite för läskig för henne men vi vuxna gick den och såg massa barn som skrattade och sprang runt runt för att försöka ta sig till mål. Brevid ridningen låg även en stor löpbana som var gjord av hoppborg men en stor traktor i mitten. Här sprang Lea runt runt och runt. Bra att bli av med lite energi i benen.

 

Mat 

Det fanns många härliga gräsytor att ha picknik på. Vilket jag skulle rekomendera barnfamiljer att eventuellt ta med sig. Restaurangen får det största minuset av oss. Det var så otroligt mycket folk, uteplatsen var för alldeles för liten för att kunna ta emot tillräkligt med gäster, att få ett bord var nästan omöjligt och det var disk ock skräp överallt. Efter att vi beställt väntade vi nästan 1 h på vår mat. Vilket inte är så kul med småbarn. När vi väl frågade snällt hur det gick fick vi inget bra bemötande alls. När maten väl kom var det slaskigt och minimal portion som såg ut som en barnportion. Med tanke på vårt bemötande klagade vi inte mer. Tråkig upplevelse och en piknick i solen hade varit att rekommendera.  

 

Vattenlandet 

Efter många timmars lekande på gården var det nu dags för vattenlandet. Här fanns det många olika poolområden, uppdelat för de stora och små. Den allra störst rutchkanan samt poolfloden använde man  stora bad ringar till. Lea tyckte poolfloden var super kul men stora rutchkanan var för läskig och uppskattas nog mer av lite äldre barn. Tyvärr fungerade inte kö systemet här heller, för mycket folk, för lite personal och det var omöjligt att få tag i ringarna. Folk lämande inte ifrån sig ringarna efter att ha åkt 1 gång utan tog med sig dem upp ännu en gång. Eftersom det inte fanns någon skylt eller personal på plats som kunde organisera kön får även detta ett stort minus. 

Däremot var det grundare området super kul för Lea. Inte så lång kö till rutchkanan och lagom vattenaktiviter som passade åldarna 3-6 år. tex ett rep som man kunde kasta sig ut för kanten och landa i vattnet. För Alma som var ganska liten fanns det ingen bra bebispool och trots att vattnet skulle vara uppvärmt var det alldeles för kallt för henne att bada. Hon fick hoppa över och i stället krypa runt på de stora gräsytorna.

 

Sandmålning

Efter en stunds lek i vattnet ville Lea testa på sandmålning. En aktivitet dem hade ett visst klockslag. Vi stod i kö en bra stund innan för att vara så långt fram som möjligt. När aktiviteten väl började rusa alla in i det lilla slottet det höll till i. Alldels för mycket folk och barn trängdes för att få hjälp. Kön vi hade stått i de senaste 20 min var på 2 sekunder borta och den unga tjejen som jobbade var super stressad av att föröska hjälpa alla barnmed deras tavlor. Ingen bra aktivitet med så mycket folk. 

Avslutningen 

Vi asvlutade dock dagen med att göra alla Leas favoriter ännu en gång till. Dvs lekplatsen, hoppborgen, studsmattan och Alma fick gosa med alla djuren. Vilken toppendag! 

 

Vad familjen tyckte?

Vi absolut älskade barnens gård. Det var inga avstånd alls mellan aktiviterna vilket gjorde att barnen inte behövde gå så långt utan kunde springa fram och tillbaka hur de ville. Aktiviterna som fanns var verkligen utformade för barn och deras motorik. Jag tycker att barnens går skulle passa bäst föråldrarna 2-6 år. Tyvärr var vi här en dag då det var extremt högt tryck, inget kö system fungerade, för lite peronsal ute på gården och dålig upplelese i restaurangen. Jag hoppas att de till nästa år har ett mer utänkt system för att kunna ta in så mycket folk som dem gjorde denna dag eventuellt begränsa antalet besökare. Men Lea var mycket nöjd med aktiviterna som fungerade och glömde snabbt av minusen, därav var Lea och Alma mycket mycket nöjda med dagens besök och också föräldrarna. Vi var på gården mellan kl 10-19 och Lea ville absolut inte hem. Alltså ett toppbetyg från 4 åringen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
20% rabatt på entrén till Nordsøen Oceanarium
10% rabatt på hela sortimentet hos EkoLeko
Fri entré för ett barn per familj på Toy World
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Experimentarium
Danmark
Romme Alpin
Dalarna
Järvzoo
Hälsingland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se