Annons
Reseberättelse:

Barnens Gård - en trevlig dagsutflykt

(Sverige, Karlskrona, Barnens Gård)

Översikt

Även om parken är liten ryms där de flesta aktiviteter yngre barn kan önska sig. Det är egentligen bara karuseller som saknas. Vi rekommenderar parken för barnfamiljer med barn mellan 3-9 år. Äldre barn har tre saker att roa sig med: en vattenrutschkana, en liten trampolinpark och en klätterställning med diverse olika hinder. Yngre barn är lite för små för de flesta av aktiviterterna.

 

Maten

Maten var medelmåttig och portionerna var nästan för stora. Det som skulle kunna förbättras är kösystemet för att beställa mat för det krockade med dryckesstationen där barnen kunde gå och hämta lättdryck under dagen. 

 

Sandmålningen

Sandmålningen var ett trevligt inslag. Bra med en lugnare aktivitet att varva ned lite med. Det var ganska pilligt så barn under 5 år behöver mycket hjälp av förälder, men det var ett fiffigt pyssel som blev ett fint minne att ta med sig hem. Dock var motiven som fanns att välja på ej uppdaterade på några år. 

 

Djuren

Även djurmatningen passar bra för barn mellan 3-9 år. När vi var där blev en yngre flicka biten på fingrarna av en gris då hon försökte ge grisen mat i munnen istället för i matskålen. Det gick bra med flickan men det var ju ingen rolig upplevelse för henne. Barnen fick vara med och mata alla djur som fanns på gården utom korna. Tjejen som höll i matningen denna dag var väldigt bra med barnen. Hon var lugn och såg till att alla barn som var med på matningsturen fick mat att ge djuren. Det som var synd var att ponnyridningen kostade extra och det var bara en kort tur man fick rida. Det hade varit bättre om parkavgiften hade höjts lite till istället. Biljett till ridningen skulle man dessutom köpa i parkens entré så då skulle man gå dit, till andra änden av parken igen, för detta.

 

Badlandet

Det fanns bara tre saker för de yngre barnen i den lilla poolen: två rutschkanor och en klätterkudde, men den ena rutschkanan var dock omåttligt populär. En av de längsta rutschkanorna vi sett för små barn och som även vuxna kunde åka i. Det fanns ytterligare en rutschkana för yngre barn men den var avstängd under vårt besök. Det var bra för oss som har lite äldre syskon att småbarnspoolen låg vägg i vägg med en pool för äldre barn. Då kunde vi lätt ha uppsikt över alla samtidigt. Inför denna säsong borde badlandet ha rustats upp lite grann. Lite målarfärg här och var hade i princip räckt, t.ex. var färgen på trappan upp till en av rutschkanorna helt borta på flera ställen. Badlandet anser vi inte lämpar sig för de allra yngsta då vattnet var för djupt och kallt för det.     

 

Traktorturen

Det var en lång och ostrukturerad kö till traktorturen. Alla fick sätta sig ned på en bädd av hö och sedan åkte vi in i kohagen. Några kor närmade sig oss när vi kom men under vår tur kom de inte fram till balvagnen för att hälsa på oss. Turen avslutades med en högst överreklamerad bonnasväng. Denna tur rekommenderas inte till personer som har svårt för att resa sig sittandes från ett golv.  

 

Höjdpunkter

Elbilarna och badlandet fick högst betyg av sönerna på 3 och 9 år. Dottern på 6 gillade att åka rutschkanorna med mamma och sandmålningen bäst men även hoppborgarna. Även den tjej som låste in elbilarna var väldigt bra med barnen. Våra yngsta fick köra in alla bilar i garaget och ladda dem innan hon låste. De kände sig väldigt viktiga och växte mycket av det.

 

Att förbättra

Det sämsta med parken var bristen på omklädningsrum. Det fanns ett, men det var i en stuga som hade lutande golv likt lustiga huset. Man blev helt yr av att byta om därinne. Det fanns inte heller någon dusch att duscha av sig i efter badet. Toaletterna med handikappwc och skötrum städade de 70 minuter innan badlandet stängde och efter städningen låstes de toaletterna. Efter det fanns det bara två mindre och ofräscha toaletter kvar att använda inne på badlandet.  

 

Parkeringen var gratis och var precis utanför entrén. Man kunde hyra skrindor för 40 kr vilket vi gjorde, men vi rekommenderar inte detta. Dels var den jättetrög och tung att köra, och dels behövdes det inte eftersom parken var liten och parkeringen alldeles utanför. 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
10-15% rabatt till Tyskland, Polen och Litauen!
Gå 2, betala för 1 på leklandet Kaatach
Alla barn som köper åkband får en glass + rabatt på barnmenyn
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Idre Fjäll
Dalarna
København Zoo
Danmark
Randers Regnskov
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se