Vasamuseet - en familjeutflykt i historia
Annons
Reseberättelse:

Vasamuseet - en familjeutflykt i historia

(Sverige, Stockholm, Vasamuseet )

Nyanlända till Vasamuseet

Roligast var att få testa att navigera ett skepp

En dag i juli 2019 var vår familj testfamilj på Vasamuseet i Stockholm. Familjen består av två vuxna och fem barn i åldrarna åtta, sju och fem och ett halvt (trillingar). Det var mycket folk och fullt med turister från världens alla hörn. Några av barnen tyckte först att det var lite otäckt att gå in eftersom det är rätt mörkt inne på museet, men när det väl gått över blev det en bra dag. Barnen var lite besvikna över att de inte fick gå ombord på skeppet och gnällde lite över att museet var för stort och att de fick gå mycket. Men på det stora hela hade de roligt.  Att få prova att navigera ett skepp tyckte de var roligast och de var väldigt fascinerade (och lite skrämda) av utställningen Ansikte mot ansikte.

Vasamuseet fungerar bra som en trevlig familjeaktivitet för hela familjen men den som vill att barnen ska få ut mer av dagen än rent tidsfördriv bör avvakta med besöket till dess att barnen blivit lite större. Då kan de bli mer lärorikt. I vår familj var det åttaåringen hade mest behållning av besöket. De mindre barnen förstod inte så mycket av vad det var de såg och tyckte stundvis att det var lite tråkigt.

Maten i restaurangen på museet håller hög klass men är inte alls barnanpassad. Det var dyrt och fanns väldigt få maträtter som faller barn i smaken. Barnportionerna var små (vi fick köpa en extra portion till ett av barnen) och dyra.   

Museet har en välsorterad butik där det bland annat säljs olika former av pedagogiska leksaker kopplade till skeppet anpassade för olika åldrar, till exempel pussel, byggsatser och en Bamsetidning med temat "Bamse och Vasaskeppet". 

Tips till famlijer som ska besöka Vasamuseet är att förbereda barnen på att det kommer att vara lite mörkt därinne och på att det inte går att få gå ombord på själva skeppet. Det kan också vara bra att ta med sig en tröja för det är rätt kallt inne på museet. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se