Testfamilj på Leksand Sommarland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Leksand Sommarland

(, Leksand, Leksand Sommarland)

Karuseln

Zipline

Könstgjörd sjön med båtar och kayak

Vi är fyra i familjen som besökte sommarandet, 2 vuxna och 2 barn ,6 år och 9 åring.Sommarlandet är bra skylatat så det var lätt att hittar dit. Vi fick parkerar på det andra sidan på parken och det kostade 60kr. De tar inte kort så det är bra om man har Swish eller kontant.Om man har handikapp som gör att man kan inte gå lång då har dem några handikapp parkering precis utanför entren. Efter en liten promenad kom man  fram till entren. Våran 9 åring har Down Syndrom så jag frågar efter ledsagares band. Om man har intygg från värden angående funktionvariation kan man göra det. 

När vi kom in finns ett kiosk som man kan hyra förvaringslåda om man ville det. Vi gjörde och hyrde det och det kostade 30kr och då får man en nyckel till boxen. Det var lite svårt att hitta det i början men efter frågade personel som var det hittade vi det.Vi gjörde en lite runt tur för att kolla olika aktiviter men vi missade några för att vi viste inte vart  det var och pg inte lätt att åka runt med 9åring,

Det var några karuseller passade mindre barn som griståget,dalakaruselen, berg-dalbanan om barnen våga kan dem åka med vuxen om dem är mindre än 1m. Mekanisk pony kunde barnen åka om dem är minst 1m eller med vuxen sällskap.Hoppande båt har vi missat pga inte hitta dem . Den kan man åka om barnen är 1m(100cm) och uppåt och vuxen upp till 80kg:)Man kan låna skrinda om man vill med för en kostnad,

Vi fick chancen att prova på röddbåten på en stora könstgjörda sjön. Man kan prova på även kayak och trampbåt men vi fick inte det pga många folk. Var inte lätt för att ro för att det var första gången men hade kul allafall fastan det blev ett kort tur;).

Efter det sökte vi fram till vattenlandet. Det var väldigt mycket folk så det var inte lätt att hitta plats för att sitta men tills sist gjörde vi det. Barnen sprang direkt till barnpoolen. Hade en  rutschka som dem åkte. Poolen är rund och ganska stor så man kan gå runt men akta er för att man kan snubla på på viss ställe som föreställer en stor sten i vatten.Det gjörde jag allafall:) Jag och 6 åringen åkte en rutchkana som heter Surfing Hill.Grännsen var 7år så jag åkte med henne med det kändes väldigt roligt. Hon ville åka några gånger så vi gjörde det. Mellanpoolen var kul för barnen med man kan åka en mjukrutschkana till den poolen som var 60 cm djup.Även 9 åring som annars ville inte komma till denna poolen gjörde det.I djupa poolen kan man hoppa från en hopprorn eller man kan kättra up på en klätterställ med rep. Båda barnen kan inte simma men dem had armpuffar och dem hoppade lite från klätterställning och den tyckte om det.

Barnen provade inte andra rutchkannor för att det har en ålder gräns på 7år och 9 åringen vågar och ville inte göra allt som hon tycket är läskiga . Min man åkte 2 av den rutchkannor och han tyckte enna gick lite för fort..Nästan alla pool är tempererad.

Wipeout Siljan verkade väldigt roligt då kan man på olika uppblåsta hinderbana i sjön Siljan. Minimiålder 6år eller 110m men min dötter ville inte prova på det så vi provade inte. Man måste ha flyttväst och hjälm på om man ville gå på den aventyr.

Med Zipline kunde man glida fram i en linbana med en sele i en höjd på 20m över sommarlandet och siljan. Det såg väldigt kul men man måste våga att åka det. Minimilängd var 120m och det kostade 90kr per gång.

Det finns också nägra mototaktivitet som Ungdomskart som är för äldre barn, dubbelgåkart och tåg och så vidare men mina barn hade så kul i poolen då orkade inte åka dit och förutom det hannn inte allt på en dag .Det finns många olika aktivitet som barnen kan göra men man kan inte göra allt i en dag. Själva tycker man behöver 2 hel dag för att kunna uttnytya alla åk och aktivitet. Under Sommartiden många är där så man kan förvänta kö för många åk. 

Det finns några restaurang i områder som ser ut trevligt men vi gjöde inte et för att vi hade mat med oss. Dem hade 2 restaurang so erbjuder buffe med blandannat pankaka, pizza och tacos och en cafe.

I övrigt tyckte barnen hade det roligt så som vuxna men i våran fall när man har en barn med särskilt behövs kunde man inte göra allt i bestämt tid men viktiga är allt hade det roligt på nåt sätt och bliv väldt trött mot hemgång. Vi tycket bäst är för barns som är 7 år och äldre då kan man utnytya all aktiviter och åk:)

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se