Go Adventure - Äventyrsbana Fjällnora
Annons
Reseberättelse:

Go Adventure - Äventyrsbana Fjällnora

(Sverige, Uppsala, Go Adventure)

Välkomna!

Startplatåer på 2 nivåer.

Så var vi igång...

Balansträning

Vi har fått möjligheten att vara testfamilj för GO Adventure och provat deras äventyrsbana i Fjällnora, en bit utanför Uppsala. Vi som testfamilj är tre personer, 36år, 13år och 11år. Vi bokade in besöket via mail, men även deras hemsida var jättesmidig med info och bilder.

Väl på plats i Fjällnora välkomnades vi och fick information att det var några till med samm start tid, så fick tyvärr vänta en del innan det började på riktigt. Lite segt att ca 30minuter gick till att vänta i och med att vi hade följt rådet att vara där 15min innan våran tid. Flera hade inte läst den infon och skulle på toabesök m.m precis vid starten... vi fick vänta. 

Sedan var det dags. Vi gick en rundvandring lite på marken och kollade på hindrena för att få en grund hur man tar sig igenom dem smidigt. Sedan fick vi hämta säkerhetssele och fick då bra och lätta instruktioner hur vi skulle sätta på dessa och använda säkringssytemet. Tryggt och tydligt! Efter detta fck vi prova att hänga i selen, gå en liten provbana på marken för att lära oss säkringssytemet och sedan hämta hjälm innan det bar iväg uppåt.

På Fjällnora finns det två olika nivåer på höghöjdsbana. En lite högre upp som även är lite svårare, denna rekommenderas ej för barn eller vuxn som ej är vana vid höghöjdsbanor och fysisk aktivitet. Sedan den lite längre banan på ca 7meter höjd över marken som en har en rekommendation på 12år och 140cm längd för besökare. Den lägre banan testade vi utifrån rekommendatioenne av personalen.

Spontant tyckte vi att det var pirrigast i början, och betydligt enklare i slutet av banan. Linbanan ner gick snabbt och var tyvärr ganska kort.

Tiden på marken med förberedelser mm var längre än tiden mellan träopparna – vi hade gärna gått minst dubbla tiden i en hinderbana eller haft möjligheten att fått gå upp och prova den svårae banan. Det borde förtydligas att totala tiden för uppelevseln innefattar även väntan, utprovning av sele/hjälm, genomgång mm och är inte aktiv klättringstid. Vi sakande även handskar, eller info om att egna handskar rekommenderades.

Positivt är att många kan vara aktiva samtidigt, både på samma bana men även på olika nivåerna. Akivteten sväljer mycket folk samtdigt tex om man åker dit med en skolklass eller liknande.

Miljön och området runt om har mycket att erbjuda utöver äventyrsbanan och man hade absolut kunnat aktivera sig en heldag. För de mindre (tex småsyskon) finns det en kul äventyrlig lekpark precis bredvid och många tamdjur att titta på.


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se