Halmstad aktivitetscenter
Annons
Reseberättelse:

Halmstad aktivitetscenter

(Sverige, Halmstad, Halmstad Aktivitetscenter)

Vår familj på två vuxna och tre barn (8, 13 och 17) hade turen att bli utvalda som testfamilj på Halmstad Aktivitetscenter 2019. Vi fick prova på hela tre aktiviteter: Prison Island, Black Pearl Golf och Laserdome.

 

Eftersom vi tänkte att man behöver vara så pigg som möjligt på Prison Island, både i hjärnan och kroppen, så började vi där. Upplägget är väldigt likt den gamla klassikern "Fångarna på fortet", där man besöker olika rum och ska klara av uppdragen. Det finns extremt lite ledtrådar, så det gäller att snabbt klura ut exakt vad man ska göra. Man kan se svårighetsgraden utanför rummen i form av olika symboler och när vi väl förstått hur symbolerna fungerade blev det lite lättare att välja rätt rum för vår lilla grupp. Vi märkte ganska snabbt att rekommendationen från 10 år var vettig, eftersom de flesta rummen var lite för kluriga och/eller fysiska för vår 8-åring, men vi kämpade på glatt ändå! En önskan hade varit att man kunde välja till fler ledtrådar, för som det var nu gick vår timme åt till ganska mycket funderande och misslyckanden innan man knappt kommit in i rummen.

Trots att vi tyckte att det gått lite sådär och att vi inte hunnit med ens hälften av det vi ville, så fick vi helt ok poäng för att bara ha varit där i en timme. Vi var överens om att det var jättekul, men att det nog varit ännu bättre med två timmar och om alla i laget var lite mer jämnstora och jämnstarka.

 

Black Pearl Golf var en välkommen andningspaus efter ansträngningen i cellerna. Blacklightbanan var annorlunda och riktigt cool, men vi tyckte alla att 3D-glasögonen mest var opraktiska och i vägen. Vi provade att spela med Crazy Spin, där man i appen slumpade fram utmaningar vid varje hål. Vissa gånger blev det riktigt spännande, men man fick inte vara för tävlingsinriktad eftersom alla resultat plötsligt kunde ställas på ända vid sista hålet. Ett minus var att vi fick veta att man inte kunde stänga ner appen, för då skulle resultaten försvinna. Därför gick vi runt och var extrem försiktiga med telefonen, vilket tog en del av uppmärksamheten från spelet. I sin helhet gillade vi dock Black Pearl Golf och åttaåringen blev förvånande nog den som gjorde bäst ifrån sig!

 

För de av oss som provat Laserdome förut kändes banan ganska liten, men den var full av ställen att gömma sig på. Det var mörkt och stämningen var tät. Först tänkte vi att det kunde bli tråkigt att det bara var vi fem som var anmälda samtidigt, men samtidigt var det skönt att få testa för första gången tillsammans med några man kände. Det var varmt och svettigt och väldigt roligt!

 

I sin helhet får Halmstad Aktivitetscenter 10 tummar upp från oss! Trevlig personal, bra lokaler och roliga aktiviteter. De är tydliga på hemsidan med att de endast erbjuder väldigt enkel fika, så vi såg till att ha en ordentligt paus mellan två aktiviteter och åkte in till Halmstad för lunch.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se