Skara sommarland!
Annons
Reseberättelse:

Skara sommarland!

(Sverige, Skara/Skövde, Skara sommarland)

Vattenland!

Gokart

Tivoli

Skara sommarland, äntligen! Med två killar på 12 år åkte jag och min man till Skara sommarland i juli. Parken var väldigt välskött, rent och fint och ”luftigt” utformad. Vi spenderade största delen av dagen i vattenlandet, där fanns många bra och roliga attraktioner, för barn i alla åldrar och för ungdomar/vuxna.

Vattenparken omringas av ett härligt grönområde där det finns gott om plats att lägga ut sin picknickfilt och ta igen sig mellan varven. Några av åkattraktionerna här var det något längre kö till men under en julidag med perfekt väder får man nog räkna med det, och köerna kom ändå inte i närheten av köerna på Liseberg…. Vår son med ADHD och ångestproblematik gav väldigt bra betyg till vattenlandet, mycket till förtjänst av att det var gott om utrymme runtomkring. Waka waka och Snakepit var allas favoriter! Vi ger vattenlandet 5 av 5 stjärnor.

 

Det märks tydligt att Skara sommarland satsar allra mest på vattenlandsdelen. Nöjesparken/tivolit  var relativt litet men där fanns ändå något för alla, dock inte för de mest våghalsade som nog hade tyckt att attraktionerna här inte var någon större utmaning. Väldigt trevligt uppbyggd var den lilla byn med bland annat lyckohjul etc.
Tivolit får 3 av 5 stjärnor av oss.

 

Utöver vattenland och tivoli har sommarlandet band annat även gokart och vattenskidor. Det sistnämnda hann vi inte testa men gokartbanan var riktigt fin och kändes, som killarna beskrev det, ”på riktigt”. Det kostade en mindre peng för att få köra gokart men säkerheten var hög och man körde med andra som i ett race. Vi ger detta 5 av 5 stjärnor.

Totalt sett är vi mycket nöjda med vår dag på Skara sommarland och vi kommer definitivt åka dit igen, kanske redan nästa sommar. Det enda som vi tycker behöver ses över och utvecklas är mat- och fikautbudet. Det fanns få matställen och de som fanns hade ett väldigt smalt utbud. Kioskerna var underbemannade så köerna växte sig väldigt långa.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se