En heldag på legohouse i Danmark
Annons
Reseberättelse:

En heldag på legohouse i Danmark

(Danmark, Lego House)

Fisk till akvarium

Från byggplatta, till skapande och till slut digital projektion

Matbeställning

Matbeställning 2

En dag på legohouse med 2 vuxna och 3 barn. 

Barnen är i åldrarna 4, 7, 9 år och detta var en helt fantastisk upplevelse, vi tycker till och med att detta var bättre än självaste legoland!

Här kommer skapande, digital teknik blandat med lek till fullo. Vi ser vuxna som vägrar sluta bygga även om barnen vill att de ska gå vidare till nästa område. 

Legohouse är uppdelat i olika färger, vilket gör det enkelt att hitta. Vi var där en dag på sommaren då det inte var tokmycket folk, vilket var bra. Vill man göra något som man ska stå i kö till är det bästa att göra på förmiddagen då det inte var så mycket köer som em. 

Vi gillade speciellt:

Stadsbyggandet; ett område som gick ut på att bygga stadsdelar. Man fick en liten legobricka som man skulle bygga på och beroende på vilken färg man valde så blev det olika teman. Dessa placerades ut på stadsområden och brickan kom till liv. Små digitala gubbar projicerades på området där brickan placerats. När många brickor placerats så blev det en hel stad och var gubbarna nöjda öppnades det upp fler saker, tex en fotbollsarena. Detta kunde våra barn ägna sig åt i timmar.. 

Fiskarna; som ett stort digitalt akvarium. Det gick ut på att bygga sin egen fisk, när detta var gjort så satte man de på ett ställe som förde in barnens egen fisk på det stora akvariumet. Då kunde man se den simma omkring, även detta väldigt populärt.

Restaurangen; detta var häftigt. Man fick ett bord med en skärm och alla fick varsinna legobitar. Man fick bygga ihop en egen måltid med bitarna. Om man tex skulle beställa pommes så var det en gul legobit. Sen matade man in det i skärmen och man fick se en liten film om hur små legogubbar lagade maten i köket. Sen när detta var klart fick man gå och hämta maten av stora legogubbar, maten transporterades i stora legobitar som gick på en liten bana och fördelades ut av två stora robotar. 

Maten var god och barnen fick också en överraskning efter maten. 

Legoskapelserna; stora dinousarier, stora städer och helt fantastiska byggen. Går knappt med ord att beskriva hur häftiga dessa skapelser var. 

Man kunde också fota och göra uppdrag med sitt band på handen. Dessa bilder sparades och man kunde ladda ner dem på telefonen senare. Det fanns också ett stop motion område som de två äldre barnen gillade skarpt och fick göra sina egna filmer. 

Utöver denna testdag så gick vi även en extra dag på legohouse för att få ut maximalt av detta då barnen stormtrivdes här!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se