Geocenter Möns Klint
Annons
Reseberättelse:

Geocenter Möns Klint

(Danmark, Mön, Geocenter)

n lördag i augusti steg vi upp tidigt och körde mot Möns klint. Vi bor i Skåne så bilresan tog bara drygt två timmar. Det är vackert landskap när man kör ut på Mön och ju närmare man kommer klinten ju mindre blir vägen och det är vacker lövskog, kurvigt och backigt. Väl framme finns gott om parkeringar och man kan betala i kassan inne på Geocenter så att man har sin biljett redo tills man ska köra hem. 

Efter lite medhavd frukost så gick vi in på Geocenter och fick våra inträdesbiljetter och betalade för och fick information om snorklingen. Vi hade sett på hemsidan att man kunde snorkla med våtdräkt, simfötter och cyklop och vi tyckte det lät kul och delar av familjen ville prova på. Detta ska man boka i förväg hemifrån. Skickade ett mail till Geocentrets infomail och fick svar nästan direkt.
Rätt storlek på våtdräkten skulle provas ut och sedan gav vi oss av ner för alla trappstegen (ca 500 trappsteg!) ner till stranden.  Det var en solig men blåsig dag och när trädverket lättar upp och man ser de vita kritklipporna är det verkligen vackert! Det första vi såg när vi kom ner på stranden var en säl som låg och solade sig på en sten vid strandkanten ! Nere på stranden är det bra att ha badskor eller kanske gummistövlar för det är blött och vattnet kluckar upp mot klipporna på vissa ställen. Har man gympaskor är det lätt att bli blöt om fötterna. Det var vågigt i vattnet och tyvärr var det alldeles grumligt av blåsten så de som snorklade såg inte mycket. Men det var roligt att prova att ha våtdräkt och simfötter på. På stranden kan man också gå på fossilasafari med guider från centret. 

Att ta sig tillbaka upp från stranden kräver en hel del kondition. Det blev ett par vilostopp på vägen och hjärtat dunkade och benen var trötta när vi nådde toppen, men det är helt klart värt ansträngningen. 

Sen besökte vi Geocentret som är ett upplevelsecentrum där man kan lära sig en hel massa om naturen och om hur klinten kom till, om man tar sig tid att titta runt och läsa och lyssna. Här finns interaktiva utställningar, skaparverkstad och 3D-biograf som visar film från National geographic.

Det finns ett Café och en kiosk och en souvenirbutik. I anslutning till Geocenter finns även äventyrsklättring i trädtopparna, en liten och en lite större bana, och möjlighet att delta i mountainbiketurer (förbokas). 

Klinten är ca 7 km lång med flera utsiktplatser och vi promenerade en bra bit åt båda håll från Centret. Ljuset är fantastiskt och de vita klipporna som störtar rakt ner i det blågröna vattnet är verkligen vackert och värt hela resan! Har man gott om tid finns flera längre och kortare leder man kan gå i området. Vi hade en härlig dag och rekommenderar absolut ett besök på denna vackra plats!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se