Tykarpsgrottan
Annons
Reseberättelse:

Tykarpsgrottan

(, Tykarpsgrottan)

Vi besökte Tykarpsgrottan i Ignaberga i Skåne. Barnen (8 & 10)  tyckte det skulle bli spännande och såg fram emot det.

Väl på plats en klibbig sommardag med jackorna/mössor/vantar i släptåg så möttes vi av en välskött uteservering, mysigt placerat mellan svajande björkar.

Vi gick upp och stälde oss utanför ingången till grottan och väntade på nästa guidade tur. Det började fyllas på med väldigt många människor, gruppen fick tillslut delas upp i två.

Nere i grottan är det kallt så jackorna/mössorna/vantarna kom till användning. Det delades ut lycktor som vi fick bära, en per sällskap, lite knixigt när såklart båda barnen vill bära. Sen bar det av in i gångarna.

Barnen gillade det, lagom mörkt, mysigt ljus från lyckorna, guiden var bra och kunnig. När vi sen kom ut igen efter ca 30 min så ösregnade det, blev till att snabbt springa ner till fiket. Det fanns glutenfritt alternativ i kakväg vilket uppskattades av oss. Efter detta åkte vi hem då vädret inte var på vår sida. En uppskattad utflykt, personligen anser jag att priset är lite i överkant till vad man får.

Ett minus som inte arrangören kan styra över är att för små barn/rädda barn inte bör gå in i grottan. Det ekar där inne och om nått barn skriker alt är ledsen så förstör det hela upplevelsen för de andra 20 pers som är där inne. Man hör inte vad guiden säger. Om du väl gått in så kan man inte avbryta turen utan måste följa med runt. 

Annars ett trevligt utflyktsmål:) 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se