Annons
Reseberättelse:

Labyrintpark som heter duga

(Danmark, Kalvehave, Labyrintpark)

En dag i augusti styrde vi vår bil över sundet och söderut genom Danmark. Tog oss till Kalvehave labyrintpark, såg inte så mycket ut utifrån men väl inne i parken var där mycket att göra. Parken är fortfarande under uppbyggnad i bortre delen av området så mycket mer att se fram emot. Finns fikamöjligheter vid ingången till parken, så har man inget med sig så går det bra att köpa. Där var ett antal olika labyrinter varav Efeu labyrinten var helt klart bäst. I den fick man en uppgift att samla 6 olika bokstäver som var gömda någonstans i labyrinten. Det var en uppgift som heter duga, man kom fram till bokstaven fast många gånger på fel sida och i en återvändsgränd så det var bara att börja om och försöka hitta rätt gång. Utöver dessa labyrinter var där även småspel och hjärnhjympa uppbyggda på en platta av trä. Här tillbringades mycket tid för att klara av dessa övningar. Längst bort i parken höll dem på att bygga upp en ny bana med att man kan lura hjärnan med hur man bygger och hur man ser på något i en annan vinkel. Rätt intressant. Trodde inte mina barn, 13 och 16 år skulle tycka denna park skulle vara något att se, men där hade jag fel. Hade kunnat tillbringa fler timmar här, tyvärr stängde parken så det var bara att sätta sig i bilen och styra den mot Sverige igen. Kalvehave Labyrintpark är väl värd ett besök, men planera in minst en halvdag här. Vi hade 3 timmar och det var för lite.

Av: ()

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se