Annons
Reseberättelse:

Universeum

(Sverige, Göteborg, Universeum)

I somras åkte jag, min sambo och två barn för att spendera en heldag på Universeum i Göteborg.
Lillan hade nyligen fyllt 4 år och lilleman skulle snart fylla 6 år. Vi såg verkligen fram emot en dag med att utforska massa spännande djur bland annat, då det är något våra barn alltid älskat!

Men dagen blev inte alls vad vi hade trott. Visst var de fascinerade av djuren, men det kändes som om de mest tyckte det var jobbigt. Det var en del folk denna dagen, så det kan hända att de tyckte det var jobbigt.

Vi började turen med att gå till djuren. Men de var som sagt inte så intresserade... vi valde att lämna regnskogen sen för att vi tänkte att en lunch kunde göra susen!

Maten var helt okej, men min mat var bränd och tråkig. Med tanke på pengarna man ger kändes det inte alls värt det. Vet att det lätt blir väldigt mycket ljud på ett sådant ställe där det är mycket barn osv. Men jag upplever det lugnare att sitta och äta på ett lekland än i restaurangen på Universeum. Finns det någon som håller med mig?

Efter maten ville barnen inte vara kvar. Vi lockade dock med dinosaurierna som fanns på taket och de gick med på att ge det ett nytt försök. De älskade dem! Väldigt fascinerande även för oss vuxna!
När de hade tröttnat på att titta på dem gick vi för att låta dem prova på massa olika saker. Balansgång, klättervägg, åka rymdraket, läsa om kossor, sitta på en toalett som i rymden och allt vad som fanns. När vi fann klätterväggen såg vi barnens första sanna glädje för dagen och vi kunde sätta oss ner och bara studera dem där de klättrade upp, hoppade ner, klättrade upp en annan väg, hoppade ner - om och om igen..!

Men när de till slut tröttnade på klätterväggen och vi hade tittat på lite av varje önskade de återigen att åka därifrån. Så efter en tur in i souvenirbutiken så blev det hemgång. För vår del var våra barn nog för små och det var inte alls deras grej att trängas med andra barn för att få testa något lite snabbt. Dagen därpå åkte vi till Borås djurpark och det var definitivt något som var mer i deras smak! :) 

 

3 plus och 3 minus

+ fantastiska dinosaurier
+ fräscha toaletter
+ jättetrevlig anläggning och bör besökas, men jag tror mer på mellan 6-12 års ålder är den mest ultimata

- svårt att hitta parkeringar när man inte vet var allt ligger
- trångt och små barn ser inte överallt
- lyhörd restaurang

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se