Annons
Reseberättelse:

En härlig dag i september!

(Danmark, Billund, Legoland)

Ninjago Lloyd

Utanför Ghost - The hunted house

Nyhavn i miniatyr

Vi drog till Legoland!

Vi packade in oss i bilen och började med en övernattning i Vejle för att kunna ta oss utvilade till Legoland dagen efter. Barnen (9 och 15 år) tyckte att detta var skönt & mysigt efter 5 timmar i bilen.

Strålande solsken, mycket folk redan vid öppningstid, men vi lyckades hitta en parkering mittemot ingången. Väldigt smidigt att ta sig igenom entrén.

Efter första stationen laddade vi ner Legoland-appen, här kan man bl.a se kötider och om attraktionerna är igång eller inte. Appen gjorde att vi kunde planera upp vårt besök och vi hann med mycket mer än vad vi skulle ha gjort utan den. Där finns även en beskrivning av alla attraktioner. 

Vi åkte de flesta attraktioner. Favoriterna var Vikings River Splash, X-treme Racers, Flying Eagle, NINJAGO the Ride, Atlantis By SEA LIFE, Polar X-plorer, mm. Tyvärr var Lego Canoe (som är en motsvarigheter till Flume Ride) inte i drift denna dag. Parken är helt underbar. Man blir lika fascinerad varje gång av de fantastiska byggena. Även 4D-bion var fantastisk. 

Åker man under lågsäsong, som vi gjorde, bör man kolla upp vilka matställen inne på området som är öppna (utbudet var något begränsat när vi var där). Vi åt på Polar Pizza & Pasta. Det var dyrt och stökigt, vi tyckte tyvärr inte att det motsvarade våra förväntningar. Nästa gång väljer vi ett annat matställe och/eller tar med oss fika. 

En dag på Legoland var för lite tid för oss. Nästa gång blir det två dagar för att hinna utforska denna enorma och fantastiska park.

På Legoland finns det något för alla åldrar, både barn och vuxna.  

Våra betyg är en stark 9 av 10. Utbudet av mat och vår matupplevelse drog ner betyget. 

Tips: Tänk på att lösa parkeringsbiljett innan ni sätter er i bilen och ska köra hem (inne på Legoland eller vid parkeringen). Ladda ner Legoland-appen! Kika på matutbudet :)

Av: ()

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se