Annons
Betyg och kommentarer

Skistar Sälen

8.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Skistar Sälen.

» Antal inlägg: 43 st
Trevligt!
Sälen är ett bra resmål med barn men det har blivit riktigt dyrt. Liftkorten har höjts rejält varje år och att köpa en Cola för 50 kr är mer som i Norge. I övrigt bra backar och mycket att göra för alla åldrar!
(2018-03-02)

Vart är snögubbeborg ?
Vart har snögubbeborg tagit vägen, vallesvärld är inte alls lika kul. Vart har dom försvunnit? Blev väldigt besviken
(2014-04-25)

Lindvallen: Jättelyckad långhelg
Första helgen i december var vi i Lindvallen med en 7-åring och en 4-åring. Allt fungerade helt fantastiskt: inga köer vare sig till skiduthyrning eller liftar, massor av nedfarter öppna, glada och hjälpsamma liftvärdar och kalasbra skidåkning! OBS bara att det krävdes bordsreservationer till restaurangerna vi provade (Lammet&Grisen, Majkens Sylta), trots att vi åt direkt kl.17 när de öppnade. Billigt var det dessutom!
(2010-12-15)

Sälen - så ska det vara?
Några kommentarer, som kommer från en naturligt gemförelse med Alperna:

1) "Snögaranti". Alperna har kanske inte "snögaranti", men även när det inte finns snö, det finns. I Sälen- Lindvallen, vecka 52, 2009, istället, var det gäller snögaranti, det var fullt av stenar på pisterna. Stenar, inte små grus. Stenarna mitt i pisten var ibland 20 cm3. Farligt!. Ingen verkar vara ansvarig för dem. Jag har pratat med skilift personnell, skipass personnell.. ingen verkar ha ansvar.

2) Konstsnöanläggning. Är Sälen miljövänligt? Varifrån kommer vatten för snökanoner? Sälen borde samla regnvatten under sommaren i speciella bassängar, men det verkar att så är det inte. Som jag fattade använder man grundvatten . Ingen vill svara tydligt på denna fråga, det skulle vara bra att veta mer istället.

3) Serviceminded?
Personnel är inte serviceminded. Engageras inte för att hjälpa till. En timme kö för att hyra 2 skidor. En kö med 4 personer. 4, inte 40!. Vad händer? De rör på sig långsamt (du måste iallafall bara hålla tyst och vänta..... och betala), sen försvinner dem (fika eh?) och kommer tillbaka efter 10 minuter. Du bara väntar där, ingen tycker att du måste få veta varför personnell försvinner.
På skipass samma sak. Tre personer för att fixa en skipass till några turister som pratade bara Engelska. Och det tog 40 minuter. Bortskämd och skamlös personnel som tyvärr lever också på mina pengar.

4) Liftanläggningar.
Eftersom anlägningarna kommer från Österrike (Doppelmayr), jag rekommenderar de ansvariga att titta på tillbehör till chairliftar. Till exempel det finns en plexiglass skärm spm kan man montera på alla stolar för att skydda turisterna från kall luft under resan. Eller är det så att det måste vara kallt? Mina barn hade så kallt på stolliftar att vi valde använda vanligt skilift.

5) Experium.
Allt "made in Germany", fast underhåll värkar vara made in Sweden.
Flera trasiga grejer redan. I sauna/bastu anläggningar, flära hängare till vattenslang var tråsiga, vågmaskin var tråsig. flera skåp i omkläddningsrum var också ytåsiga. Baren var smutsig, det fanns inte plats för att sitta för att alla bord var smutsiga och ingen tycker att det är dags för att städa.

6) Experium / badvärdar.
De är ofta tre eller fyra som pratar tillsammans. De ser inte när fölk dyker vid vågmaskin och ramlar på småbarn med föreldrarna som skriker, Det är bättre att stanna på andra sidan av bassänger, var det är lugnare eh? Farligt.

Detta är en samlat kommentar från alla personer som har sätt hur det funkar utomlands, det kan vara Sydtyrol, Österrike, eller Finland.


(2010-01-02)

Högfjällshotellet
Bra backar för totala nybörjaren men inte så varierade om man åkt lite skidor innan (jag är ganska mycket nybörjare). Bra samlat eftersom backarna möter och alla (utom minsta barnbacken) mynnar ut på samma torg.
Dyrt att äta där.
Ganska mycket aktiviteter men det känns dyrt.
Mycket trevlig personal.
(2009-07-09)

Högfjället
Högfjället är faktiskt bra för några dagar med små barn (4 och 8 år). Hon som är fyra har kärt sig åka skidor framfört hotellet. Flera dagar kanske börjar att bli tråkigt och vi föredrar Hundfjällen.
Vi saknade barn underhållning på Hotellet (clown, trollkarlen, aktivität mm).
(2007-04-09)

hundfjället
Hundfjället med sina många backar åt alla väderstreck samt den härliga trollskogen som lockar gammal som ung är helt outstandig i Sälenfjällen.
(2007-01-23)

Vi gillar Lindvallen!
Vi har varit i Lindvallen hela familjen och det var toppen! Där fanns allt man behövde och önskade. Barnen hade jättekul och vi vuxna med.
Betyget blir 10! Vi ska verkligen åka dit igen och hyra stuga vid backen som vi gjorde.
Vi har tre barn, 8, 10, 13 år och är 2 vuxna. Hälsn. Nina Jensman.
(2006-06-13)

Så här var det i Högfjället
Hej allihop! Vi har precis kommit hem från en vecka i Högfjället. Här gäller liftkorten både i Högfjället och i Lindvallen så vi var på båda ställena. I Lindvallen fanns många aktiviteter - och liftköer. I Högfjället fanns inte så många aktiviteter - och inga liftköer. Det var alltså skojigt att prova Lindvallen men också skönt att komma "hem" till lugna Högfjället. Allt var toppen på semestern. Det snöade mycket (tips: köp tunna "rånarluvor" till barnen, ger värme om kinderna och hakan när det snöar och blåser). Varning för den långa och kämpiga transportliften mellan Lindvallen och Högfjället. Den var för tuff för barnen. Lång, kall och barnen grät så tårarna sprutade. Ta bilen istället. Hej då från Malin Johansson i Helsingborg.
(2006-02-09)

Hundfjället
Nu är vi precis hemkomna efter 1 veckas semester i Hundfjället.(3dje året i rad)Det är bra backar för barnen (har själv en 7 åring samt en 11 åring) och för nybörjare.Det finns en ny större värmestuga precis vid barnbackarna dvs Trollstugan där de också har skiddagis.Barnens after ski finns samt Trollskogen by night är en hit.Är vädret dåligt så finns det en bad anläggning i hotellet. Det är ett mycket barnvänligt område.Trevliga stugor och trevlig personal. Rekomenderas varmt!
(2006-01-23)

Lindvallen
Jätte bra! Bra skidåkning för alla barn. Mycket runt omkring för de minsta barnen. Hit reser vi varje år.
(2006-01-16)

Vi ääääälskar Sälen!!!
Jag och min man har 3 barn (5, 8 och 10 år) och vi åker till Sälen varje vinter. Det har vi gjort i alla år och vi fullkomligt älskar Sälen. Det är så barnvänligt och helt perfekt tycker vi eftersom vi kan koppla av och ha mysigt allihop både stora och små. Vi har provat både Tandådalen, Hundfjället och Lindvallen och det är lite olika ställen på en del sätt men det är egentligen strunt samma vilket ställe man väljer för allt är lika praktiskt och bra ordnat. Vi brukar åka kring vecka 11 då är det inte så smällkallt och det har heller inte hunnit börja töa.
(2006-01-13)

jätte bra
roligt för alla åldrar. specielt Experium på snötorget är väldigt roligt. jag tycker att gula byn är bäst. Nära till allt och fräscha stugor är det ocksså. Valles värld är inte lika bra som snögubbe borg tycker jag men annars är det ett toppen ställe. plus det är nära till allt ocksså.
(2012-10-08)

Lindvallen
Bodde i fjällbyn ett stavtag från liftar och skidskola. Perfekt för våra mindre barn (3 st < 10 år). Stort utbud av varierande backar och lätt att förflytta sig i systemet. Bilen stod hela veckan med undantag för utflykt till Experium, som är ett stort plus jämfört med andra anläggningar.

Troligtvis finns det bättre anläggningar med avseende på skidåkning för de mer avancerade åkarna men för oss andra en 10:a.
(2012-02-19)

Bra åkning för alla åldrar, trevlig personal
(2010-02-01)

Högfjället
Bra nybörjarbackar men de blir snabbt uråkta (även av vår 4,5 åring som aldrig åkt förr). Känns dyrt. Alltid skönt med skidsemester men jag föredrar definitivt Stöten (också Sälen) som erbjuder mer familjekänsla, mer varierade backar och roligare matutbud.
(2009-07-09)

Lindvallen
Många bra backar för barnen men lite väl utspritt. Snögubbeborg är uppskattat av barnen men det vore bra om de såg till att få dit mycket kanonsnö eftersom vägen dit kan vara rätt jobbig när all snö är bortskrapad.
(2009-06-25)

Vi älskar Tandådalen
De har allt en barnfamilj kan önska o inom gångavstånd till allt,tyvärr enda nackdelen är att det är att allt är fruktansvärt dyrt till o med en pizza du betalar allt mellan 40-50 kronor för hemma på din lokala pizzeria kostar dubbelt så mycket i Tandådalen.Annars har dom ju allt inom området o du behöver inte starta upp bilen på en vecka om du inte själv vill o åka ner till sälen byn.De har bra barnbacke,familjebacke o många olika backar beroende på längd o svårighetsgrader.Vill man verkligen uppleva svensk vinter i fjällen så ska man åka hit till Tandådalen,här kan du också få åka hudspann o betala dyra pengar men det är upp till var o en att avgöra om det är värt det eller inte för det finns så mycket annat att göra här i alla fall, eller om man bara vill sitta o lata sig går det också bra för jag kan lova att barnen hittar alltid på massor av skoj i snön i alla fall bakom stugan,husvagnen.
(2009-05-28)

barnens fjäll
våran familj har provat många olika ställen runt om i Sverige haft riktigt roligt men nu har vi äntligen hittat hem och kommer för första gången åka tillbaka till samma ställe, nämligen Lindvallen där fanns verkligen allt och så nära till både pister för både stora och små. Butiker, restauranger osv ett riktigt toppen ställe..
(2009-01-28)

Härligt!
Var i Sälen (Hundfjället) Julen 2007 och 2008. Familj med tonåringar och 8-åring. Helt perfekt Jul-firande! Åkte skotersafari på Julafton båda åren och skidor, pulka, och kälke så mycket vi orkade! Vandrade även med snöskor 2008, jättekul men jobbigt! Hundfjället är perfekt, finns backar för alla sorters åkare, från troll-liften för nyböjare till väggen för de som törs.... och Trollskogen är toppen för alla barn! Lite läskigt på kvällstid, men spännande.... Häftig show med skidlärarna som gjorde häftiga hopp och trix i "Stars on snow", wow! All personal trevlig och vänlig! Vi hade det toppen, ser fram emot Jul 2009, då kommer vi igen!
(2009-01-08)

hej
jag tyck hundfället är mysigt ställe jätte sköna backar att åka i. kram
(2009-01-02)

Även på sommaren
De flesta åker ju till fjällen på vintern och det har vi också gjort, men jag vill även slå ett slag för Lindvallen på sommaren. Härliga fjällvandringar, bad och bowling. Våra barn tyckte det var jättekul!
(2008-12-09)

Kanon semester
Kan verkligen rekommendera sälen för barnfamiljer!
(2008-12-06)

Bra info.
Här kan man få reda på det väsentligast för våran skidsemester och med bra länkar så kommer vår resa att bli helt underbar.
(2008-12-06)

Hundfjället passar perfekt för barnfamiljer
Vi var i Hundfjället förra året. Barnen var 9 och 11. Hundfjället passade oss perfekt. Det fanns något för alla och vi kunde släppa barnen att åka tillsammans med kompisar. Personalen var jättetrevlig.
(2008-12-06)

Familjeparadis
Ett perfekt ställe för familjer att åka. Många backar och andra alternativ när man inte vill åka skidor! MYSIGT!
(2008-12-06)

Hundfjället
Hundfjället passar oss bra eftersom vi kan åka sittlift upp tillsammans och åka olika backar med svårighetsgrader efter erfarenhet. Perfekt!
(2008-12-04)

Något för alla!
Till Tandådalen kan man åka med både små, mellanstora och stora barn. Här finns backar som passar alla. Extra bra att det numera är sittlift i Östra Tandådalen också, eftersom man slipper ha bygeln till liften i knävecken ända upp till toppen. Prova Tandådalen om ni inte har varit här innan!
(2008-12-03)

Anne-Mari Sundqvist
Hej! Vår familj älskar Sälen för barnvänligeheten. Här är allting väl genom tänkt. Vi är en familj med fyra barn i åldern 4-13 år så det blir att försäka få ihop det så alla trivs och sälen har varit jätte bra pga. utbudet på bra backar och fin service för barnfamiljer
(2008-11-07)

Perfekt anläggning för de mindre
Vi tillbringade de tre första vintrarna i Lindvallen när våra barn lärde sig åka skidor, 3 resp 5 år gamla. Och, det finns verkligen ett stort utbud av bra barnbackar. Dessutom flera bra rena nybörjarbackar, där vuxna däremot kan åka gratis i liften.
Nackdelen är att man växer ur backarna efter några år. Fjärde skidsäsongen för barnen var det dags att testa vassare backar, då hade vi alla tröttnat. Men, som sagt, finfin anläggning för de mindre.
(2008-11-06)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


BF7         7GR      
J B    P      3   Q4T
PWF   YXG   4HW      
R R    Y      2   E1P
I4P         1DK      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se