Annons

Sevärdheter i närheten av Tranås

Sevärdheter och typiska turistattraktioner är platser som anses vara värda att se och besöka. Det kan vara en spännande dagsutflykt för hela familjen.

 » Sevärdheter i närheten av Tranås
Polkagrisar
Gränna polkagrisar är en av Sveriges populäraste souvenirer.
Gränna (30 km), Småland
Det är inte så vanligt förekommande med hällristningar i Västergötland, men vid Flyhov någon kilometer från Husaby finns ett antal hällar med olika ristningar.
Husaby (107 km), Västergötland
Kung Sigges sten
Kung Sigges sten finns i ett gravfält från järnåldern, i Lunger väster om Arboga. Hela området omfattar 17 fornlämningar. En runsten, kung Sigges sten, står mitt i en skeppssättning och...
Lunger (149 km), Västmanland
Hjälmare kanal är ett attraktivt besöksmål och trafikeras i först hand av fritidsbåtar men också av passagerarbåtar som går regelbundna turer under sommarsäsongen.
Arboga (155 km), Västmanland
Hällristningar på Stugåsberget
På en brant berghäll vid Stugåsberget finns en imponerande skeppsristning och en vagnsfigur. Skeppet, som är en av länets största hällristningsfigurer, är tre meter långt och innehåller...
Ale (163 km), Västergötland
Ale vikingagård
Ale Vikingagård ägs av Ale Kommun men drivs sedan 2016 av Byalaget, en intresseförening som har som mål att bevara vikingagården, sprida kunskap om vikingatiden samt ge allmänheten ett...
Ale (170 km), Västergötland
Högsbyn hällristningar i Tisselskog
Högsbyn är ett av Sveriges största hällristningsområden. Vacker natur och märkliga hällristningar gör Högsbyn vid Tisselskog naturreservat till ett omtyckt utflyktsmål.
Tisselskog (178 km), Dalsland
I Hammersta naturreservat ligger Frubergsgrottan samt Hammersta hus borgruin som är spännande att titta på och klättra runt inuti.
Ösmo (207 km), Södermanland
Hällristningar i Tanum
Världsarvsområdet i Tanums kommun har 350 variationsrika grupper med ristningar som brer ut sig över de släta bergshällarna.
Tanum (225 km), Bohuslän
I Täby och Vallentuna som är världens runstenstätaste bygd finns Runriket. Här kan du besöka nio platser runt Vallentunasjön och se exempel på olika typer av runristningar från...
Täby (240 km), Stockholm
Bosjökloster Slott och Trädgårdar
Bosjökloster ligger på en halvö i Ringsjön, mitt i Skåne. På lekplatsen går höns omkring fritt, båtar finns att låna för en roddtur på sjön (flytvästar hämtas i entrén), trevliga...
Höör (256 km), Skåne
Husbyringen
Husbyringen är Sveriges första ekomuseum - ett museum utan väggar och tak där landskapet visas som ett museum.
Dalarna (276 km), Dalarna
Kulturen i Lund
Kulturen är ett barnanpassat museum. Här anordnas sagostunder, pyssel, slöjdverkstäder, lekar, barnanpassade visningar och mycket mer. Under många helger och lov ordnas särskilda familjeprogram.
Lund (281 km), Skåne
Uppåkra Arkeologiska center
Uppåkra var Nordens största järnåldersbosättning. Idag är det ett besöksmål för hela familjen och under sommaren finns en rad olika aktiviteter för alla åldrar.
Staffanstorp (285 km), Skåne
Gavnø Slot
Sagoslottet Gavnø erbjuder en mängd roliga, doftande, historiska och kulturella upplevelser. Här finns allt från slottesäventyr till Danmarks nyaste trättopsbana Gavnø Go Fly, den vackra...
Næstved (375 km), Danmark
Barnsemesterkortet: Fri entré för ett barn per familj till Gavnø Slot
Sevärdheter i Bräcke kommun
Stensättningar som Blindgubbnäset, domarstenar, finnkärringsnäset och getasten. Här finns också grottor som hålbergsgrottan, källbergsgrottan, snödskallegrottan och stenbergsgrottan.
Pilgrimstad (547 km), Jämtland
Tallinns TV-torn är Estlands högsta byggnad och ett attraktivt turist-, kultur- och fritidscenter. Här finns café med panoramavy över staden - samt möjlighet för repnedstidning på linor...
Tallinn (592 km), Estland
Ordens borg i Paide började byggas år 1265. Som byggmaterial användes lokal vit kalksten. Först byggdes det 8-kantiga skyddstornet Långe Hermann som förstördes 1941 av den retirerande...
Paide (623 km), Estland
Fästningen är spännande både för barn och vuxna! Du får prova att skjuta båg, spik- och svärdkamp, göra smedarbete, forma lera, slå dig själv en fästningsmynt och mycket annat. Fästningens...
Rakvere (672 km), Estland
Herrenhäuser Gärten Hannover
Royal Gardens of Herrenhausen är en av de finaste barockträdgårdarna i Europa. Här kan man uppleva trädgårdskonst på hög nivå.
Hannover (711 km), Tyskland
Observatorietornt på toppen av Petron Hill är en minikopia av Eiffeltornet och från toppen har man en storslagen utsikt över Prag. På området finns även en häftig spegellabyrint som brukar...
Prag (885 km), Tjeckien
Le Petit Paris
Le Petit-Paris är en miniatyrpark med landmärken från staden Paris. Här finns mer än 40 monument från Paris, i skala 1:130.
Vaïssac (1000 km), Frankrike
Markuskyrkan är näst efter Peterskyrkan i Rom den mest kända katolska kyrkan i världen.
Venedig (1000 km), Italien
Captain Boots Watersport & Shore Activities erbjuder flera olika privata turer. Båtturer, privata guidade turer, fisketurer och vattensporter.
Kima Kalki Marina Curacao (1000 km), Curaçao
Burj Al Arab
Lyxhotellet Burj Al Arab är världens enda 7-stjärniga hotell och även ett av världens dyrste. Med sina 321 meter är det även ett av de högsta hotellen i världen.
Dubai (1000 km), Förenade Arabemiraten
Burj Khalifa
Burj Khalifa är världens högsta torn och öbservationsplattformen på 214:e våningen "At The Top" är den högsta utsiktsplattformen i världen.
Dubai (1000 km), Förenade Arabemiraten
Jumeirah Mosque
Jumeirah Mosque anses av många vara Dubias vackraste moské och den är ett fint exempel på islamsk arkitektur.
Förenade Arabemiraten
Den mäktiga ruinen Efesos är en stad av kolosala monument och vägar kantade av marmorpelare. Det är en av de mest kompletta still stående romerska städerna.
Konak (1000 km), Turkiet
Hagia Sophia är känd som en av de vackraste byggnaderna i världen och en av Istanbuls populäraste sevärdheter bland turister. Den byggdes ursprungligen som en kristen kyrka men omvandlades...
Turkiet
Moske i Istanbul klädd i blått kakel.
Istanbul (1000 km), Turkiet
Denna stora palatsliknande underjordiska hall stöttas av 336 pelare och är en populär turistattraktion i Istanbul.
Istanbul (1000 km), Turkiet
Duomo di Milano är den gigantiska katedralen av gotiskt snitt som är belägen mitt i Milano.
Milano (1000 km), Italien
Eiffeltornet
Eiffeltornet (La Tour Eiffel) är 324 meter högt och har 1.665 trappsteg. Ett måste att besöka i Paris.
Paris (1000 km), Frankrike
Triumfbågen
Triumfbågen (Arc de Triomphe) ligger på Place de l'Étoile i Paris. Den är nästan 50 meter hög och valvet mäter på insidan ca 30 meter. Pampigt!

Triumfbågen byggdes...
Paris (1000 km), Frankrike
Notre Dame
Notre Dame (Cathédrale Notre Dame) är en av Paris mest kända kyrkor och anses som en av de finaste byggnaderna i gotisk stil i Frankrike. Katedralen är öppen alla dagar, med avbrott för...
Paris (1000 km), Frankrike
Louvren
Louvren (Musée du Louvre) var från början ett slott, men är idag ett stort museum med antikviteter och konst. Här finns bland annat den berömda målningen Mona Lisa av...
Paris (1000 km), Frankrike
Versaille
Det berömda slottet Versaille heter Chateau de Versailles på franska och både slottet, trädgårdarna och sidobyggnaderna har öppet för allmänheten. Vill man kan man följa med på en...
Paris (1000 km), Frankrike
Sacre Coeur
Kyrkan Sacre Coeur (Basilique du Sacré Coeur) byggdes för att markera bildandet av den tredje republiken.
Paris (1000 km), Frankrike
The London Eye
The London Eye är 135 meter högt och världens största pariserhjul. Med det kan man ta en 30 minuters slow-motion resa över London.
London (1000 km), England
Big Ben
Big Ben är en av Londons mest kända sevärdheter och namnet på klockan i tornet till Houses of Parlament.
London (1000 km), England
Westminster Abbey
Westminster Abbey är en världsberömd kyrka och ligger precis bredvid Big Ben.

I kyrkan finns flertalet viloplatser för Storbritanniens kungar, drottningar, kända poeter,...
London (1000 km), England
Trafalgar Square
Trafalgar Square är ett stort torg med vackra trappor och fontäner. Torget är ett minnesmärke över "Slaget vid Trafalgar" (där Horatio Nelson vann över Napoleon år 1805).

Den...
London (1000 km), England
Tower of London
Tower of London är en medeltida, kunglig borg vid Themsens norra strand i London.

Towern brukade vara en fästning, ett kungligt palats och ett fängelse, särskilt för högt...
London (1000 km), England
Tower Bridge
Tower Bridge ligger bredvid Towern och sträcker sig över floden Themsen. Man kan gå över bron och härifrån har man bra utsikt över många sevärdheter. På kvällen är bron upplyst och extra...
London (1000 km), England
Buckingham Palace
Buckingham Palace är den brittiska monarkens officiella resident. Det ligger i Londons stadskärna och det är lätt att promenera hit om ni ändå är ute och går.
London (1000 km), England
Mosken Süleymaniye Mosque är väldigt vacker och ett av Istanbuls mest kända landmärken.
Turkiet
Stonehenge
Stonehenge är ett av de mest kända brittiska monumenten, och även ett av västvärldens mest kända byggnadsverk.
Salisbury (1000 km), Sydvästra England
The Wheel of Manchester
Ett roligt sätt att se staden är från detta stora "pariserhjul". Se staden från ovan samtidigt som ni hör guidande kommentarer om staden.
Manchester (1000 km), Nordvästra England
The Wheel of Dublin
Ett roligt sätt att se staden är från detta stora "pariserhjul". Se staden från ovan samtidigt som ni hör guidande kommentarer om staden.
Dublin (1000 km), Sicilien
The Echo wheel of Liverpool
Ett roligt sätt att se staden är från detta stora "pariserhjul". Se staden från ovan samtidigt som ni hör guidande kommentarer om staden.
Liverpool (1000 km), Nordvästra England
The Wheel of Sheffield
Ett roligt sätt att se staden är från detta stora "pariserhjul". Se staden från ovan samtidigt som ni hör guidande kommentarer om staden.
Sheffield (1000 km), England (Yorkshire och Humber)
The Wheel of Weston-super-Mare
Ett roligt sätt att se staden är från detta stora "pariserhjul". Se staden från ovan samtidigt som ni hör guidande kommentarer om staden.
Weston-super-Mare (1000 km), Sydvästra England
Olympiatornet
Tornet ligger i olympiapark och och är 291 meter högt inkl masten. På 171 meters höjd ligger den första utkiksplattformen, det finns en till på 192 meters höjd, här ligger också ett litet...
München (1000 km), Tyskland
Pyramiderna
De mest kända sevärdheterna i Egypten är pyramiderna. De största och finaste ligger i Giza ca 20 km från Kairos centrum.
Egypten
Röda Havet
Röda Havet är på grund av de många färgglada fiskarterna och det storslagna korallrevet känt som ett paradis för dykare.
Egypten
Konungarnas dal (Wadi El-Muluk)
Konungarnas dal är en gravplats i mellersta Egypten på den västra sidan av Nilen. Här finns fler än 100 olika gravar. Den största och mest kända graven som hittats här är Tutankhamons grav.
Egypten
Stencirklarna i Wassu
Ca 20 mil in i landet på den norra flodbanken ligger stencirklarna i Wasso. De står med på UNESCIs lista över världsarv och är mer än 1200 år gamla. De tros vara begravningsplatser för...
Wassu (1000 km), Gambia
Ökensafari i Saharaöknen
Sahara är världens största öken och delar av den ligger i Marocko. Det stora havet av sand är en upplevelse i sig men för den som vill ha lite mer äventyr anordnas aktiviteter som ex...
Marocko
Aldabra
Världens största atoll ligger i Indiska Oceanen och tillhör Seychellerna. Atollen är i det närmsta orörd av människan och hem till över 150.000 jättesköldpaddor.
Seychellerna
Safari i naturreservat
Sydafrikas har många naturreservat och nationalparker och ännu fler safariarrangörer. De kallas Game Reserve, Game Farm, Game Ranch och liknande och ligger utspridda över hela landet.
Sydafrika
Safari i naturreservat
Sydafrika har många naturreservat och nationalparker och ännu fler safariarrangörer. De kallas Game Reserver, Game Farm, Game Ranch och liknande och ligger utspridda över hela landet.
Kenya
Ökensafari i Saharaöknen
Sahara är världens största öken och delar av den ligger i Tunisien. Det stora havet av sand är en upplevelse i sig men för den som vill ha lite mer äventyr anordnas aktiviteter som ex...
Tunisien
Columbus Lighthouse
Columbus Lighthouse är ett monument tillägnat Christopher Columbus och även ett museum. Här finns Christopher Columbus kvarlever kvar i en sarkofag.
Dominikanska republiken
Operahuset i Sydney
Operahuset i Sydney är en av världens mest välkända byggnader. De sfärformade skalen som utgör operans yttre påminner många om segel.
Sydney (1000 km), Australien
Iguazúfallen i Iguazú National Park
De mäktiga Iguazúfallen ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien i nationalparken i Iguazú National Park. Fallen är en del Iguazúfloden och klassas som ett av häftigaste vattenfall.
State of Paraná (1000 km), Argentina/Brasilien
Palm Jumeirah
Dubais konstgjorda palmformade ö är känd över hela världen och sägs vara synlig ända från månen.
Dubai (1000 km), Förenade Arabemiraten
Tempel och heliga platser
Indien har tusentals tempel och heliga platser som representerar både hinduism, sikhism, buddhism, jainism, islam och kristendom. Templen är ofta rikligt snidade med skulpturer både inuti...
Indien
Taj Mahal
Taj Mahal är enligt många Indiens vackraste byggnad och har utsetts som ett av världens sju nya underverk.
Indien
Pura Besakih
Massivt komplex med mer än 30 tempel på de vulkaniska sluttningarna.
Bali (1000 km), Indonesien
Tanah Lot
Templet Tanah Lot på Balis västkust är en av öns mest hissnande sevärdheter. Templet är byggt på en klippformation som skjuter ut i havet och legenden säger att havsormar vaktar templet...
Bali (1000 km), Indonesien
Geishadanser
Varje år uppträder varje geishadistrikt (Hanamachi) i en rad offentliga sammanträden och som besökare kan man köpa biljetter till dessa event.
Japan
Himeji Castle
Himeji-jo är Japans mest imponerande slott med bland annat en sex våningar hög dojo. Slottet är med på UNESCOs världsarvslista och har medverkat i fler hollywoodfilmer.
Himeji (1000 km), Japan
Cristo Redentor
Cristo Redentor är ett av världens sju nya underverk. Det är den välkända kristusstaty som är belägen på det 710 meter höga berget Corcovado och som blickar ut över staden Rio de Janeiro i...
Rio de Janeiro (1000 km), Brasilien
Petra
Petra är ett av världens sju nya underverk. Det är var en stad under antiken som är känd för att vara huggen i sten rakt ur berget.
Jordanien
Grand Buddha of Leshan
Den stora Buddhan är karvad ut ur en klippa till en 71 meter hög staty.
Sichuan (1000 km), Kina
Kinesiska Muren
Kinesiska muren är ett av världens sju nya underverk och både världens längsta mur och världens största byggnadsverk. Det tog 2.000 år att bygga den och dess totala längd uppgår till mer än...
Kina
Minggravarna
Royal Mausoleum Ming ligger vid foten av berget Tianshou. Här ligger 13 av mingdynastins kejsare begravda tillsammans med sju gravar för kejserliga bihustrur och en för en eunuck.
Peking (1000 km), Kina
Perak Tong temple cave
Grott-tempel med satyrer och väggmålningar från hinduisk mytologi.
Perak (1000 km), Malaysia
Snake Temple
Ormtepmpet i Penang är fullt av giftiga ormar. För att minimera risken för besökarna är ormarna bränner man rökelse som drogar ormarna. Numera tömmer man också ormarna på gift, de har dock...
Penang (1000 km), Malaysia
Uxmal
Uxmal är en stor ruinstad från mayakulturen.
Yucatán (1000 km), Mexiko
Sheikh Zayed Grand Mosque
Sheikh Zayed Grand Mosque är en av världens största moskeer och ett arkitektonksit konstverk. Mosken har 82 kupoler, över 1.000 pelare, guldförgyllda ljuskronor och världens största...
Abu Dabi (1000 km), Förenade Arabemiraten
Observation Deck at 300
På den 74:e våningen i torn 2 på Etihad Towers complex ligger detta observationsdäck som erbjuder en storslagen utsikt över Abu Dabis stadsbild.
Abu Dabi (1000 km), Förenade Arabemiraten
Tempel i Sri Lanka
Sri Lanka har ett rikt kulturarv och många vackra tempel. Ett av de mer kända är The Golden Temple med den stora gyllene Buddahstatyn och Temple of the Tooth som sägs ha Buddhas vänstra...
Rambukkana (1000 km), Sri Lanka
Worlds end
Worlds end är en 2000 meter hög klippavsats i Horton National Park. Utsikten här är fantastisk och lockar mängder av besökare.
Rambukkana (1000 km), Sri Lanka
Chichén Itzá
Chichén Itzá är ett av världens sju nya underverk. Det är en en arkeologisk plats där mayaindianerna bodde för över tusen år sedan. Idag är platsen delvis restaurerad och en populär plats...
Mexiko
Adams Peak
Adams Peak eller Sri Pada som den också kallas är en hög bergstopp i centrala Sri Lanka som är helig för flera olika religioner.
Sri Lanka
Machu Picchu
Machu Picchu är ett av världens sju nya underverk. Det är en välbevarad förcolumbiansk bergstad i Peru.
Peru
Jogfallen
Jogfallen i Indien består av fyra vattenfall som tillsammans klassas som ett av häftigaste vattenfall. Under monsunsäsongen ökar vattennivån rikligt och de fyra fallen ändrar skepnad till...
Karnataka (1000 km), Indien
Cummins Falls
Cummins Falls ligger en bra bit in i nationalparken Cummin Falls State Park i Tennessee. Vandringen dit är ganska svår och inget för små eller mellanstora barn.
Cookeville (1000 km), Tennessee
Niagarafallen
Niagrafallen ligger på gränsen mellan USA och Kanada och är några av världens mest kända vattenfall.
Niagra Falls (1000 km), Kanada/USA
Cascada de Castaño Overo
Smältvattnet från glasiären Castaño Overo börjar sin resa ned för berget med ett ordentligt fritt fall - vattenfallet Cascada de Castaño Overo.
Rio Negro (1000 km), Argentina
Victoriafallen
Victoriafallen är ett av världens största vattenfall och kallas av lokalbefolkningen "Mosi-oa-Tunya ("rök som mullrar").
Zambia
Angelfallen (Kerepakupai Merú)
Angelfallen är världens högsta vattenfall och faller 979 meter längs det lodräta platåberget Auyantepui.
Venezuela
Ban Gioc
Vattenfallet Ban Goic ligger på gränsen mellan Kina och Vietnam. Vattenfallet består egentligen av två olika fall som under sommarregnen ibland smälter samman. Vattenfallet är det fjärde...
Cao Bing (1000 km), Vietnam/Kina
Havasu Falls
Havasu Falls är ett av de mest kända vattenfallen i världen och ligger i Grand Canyon.
Supai (1000 km), Arizona
Seljalandsfoss är ett av de mest kända vattenfallen på Island och faller 60 meter över klipporna. Det är möjligt att gå in bakom vattenfallet.
Suðurland (1000 km), Island
Skogafoss är ett av Islands största vattenfall med ett fall på 60 meter och en längd på 25 meter.
Suðurland (1000 km), Island
Sutherland Falls
Sutherland Falls är det högsta vattenfallet i Nya Zeeland.
Nya Zeeland
Yosemite Falls
Vattenfallet Yosemite Falls ligger i den kända nationalparken Yosemite. I parken finns ett stort antal vattenfall och den bästa tiden att se dom är på våren då snön smälter.
Tosemite VIllage (1000 km), Kalifornien
Niagarafallen
Niagrafallen ligger på gränsen mellan USA och Kanada och är några av världens mest kända vattenfall.
Niagra Falls (1000 km), Kanada/USA

Känner du till några spännande ställen som kan vara intressanta för barnfamiljer?
Tipsa oss »
Annons
Populära erbjudanden
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Gratis minigolf, mjukglass och bo 7 nätter betala för 6
30% rabatt på ordinarie pris på Escape House Jönköping
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Hansapark Sierksdorf
Tyskland
Leksand Sommarland
Dalarna
Furuviksparken
Gästrikland
Fler tips
Annons
Aktuella evenemang
Åseda Marknad
Åseda
09/04
Älghults Marknad
Älghult
10/04
Markaryds Antik & samlarmar.
Markaryd
12/04
Alla evenemang
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies