Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Upzone Borås » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Söderåsens Turridning » Med Barnsemesterkortet får du 25% rabatt på bokning av valfri ridtur eller fritt...
Halmstad Äventyrsland » Med Barnsemesterkortet får du gå 2 dagar men betalar bara för 1!
Fler erbjudanden »
 » Weekend

Vi provade att åka på skotersemester!

Funäsdalen på skoter
- Jag tror att många familjer som inte åker skidor missar att uppleva snö och svenska fjäll. Det finns så mycket roligt att göra utanför pisterna. Det är bara att gå in på orternas hemsidor och leta, där hittar man färdiga paket. Eller så kan man hyra en stuga och ordna allt själv, säger mamma Lena.

Funäsdalen på skoter
- Uppe på fjällen finns matställen och våffelstugor. Det är bra att i förväg ta reda på var de finns, så att man kan köra dit när vädret växlar.

Lätt att hyra en stuga
Vi hittade en mysig liten stuga i Flon, bredvid Bruksvallarna i Funäsdalen. Den passade våra behov perfekt. Om man inte åker under de mest fullbokade veckorna, som är sportlovsveckorna och påsklovsveckan, finns det mängder med privata stugor att hyra till ett bra pris. Och är man inte där för skidåkningen, ja då ökar alternativen ytterligare.

Hjälp, jag ska köra skoter!
Min man har kört skoter i många år och är ofta ute och "leker" med sina skoterkompisar. Varje år har han tjatat på mig att prova. För ska man åka ut med hela familjen (vi är fem personer plus en stor hund) så måste man ha två skotrar... vilket betyder två förare... vilket betyder att jag måste köra. Jag hade hittills lyckats ducka varje gång. Men nu skulle jag prova!


Funäsdalen på skoter
- Det är lätt att fixa egen mat och fika när vädret är fint. Vi åt hamburgare.

Gasa och bromsa
Efter en nervös och hackig början kom jag snart på att det här är ju otroligt roligt! Och inte alls svårt heller. Bara att gasa och bromsa, i princip. Och undvika att köra in i nåt träd förstås...

Utflykter rakt ut i naturen
Vilken frihet! Vi gjorde långa utflykter varje dag med stopp för att grilla hamburgare och korv mitt ute i ingenstans. Ibland stannade vi för att åka stjärtlapp i en häftig backe, eller för att njuta av kaffe och en kopp varm choklad till barnen. Skiner solen är det härligt att bara sätta sig i lä och mysa i solen en stund.


Funäsdalen på skoter
Familjens hund fick följa med.


Funäsdalen på skoter
Lillen gillade pappas semesteridé, att åka på skoteräventyr!

Vad tyckte barnen?
Barnen träffade nya kompisar och somnade gott på kvällarna. De fullkomligt älskade pappas sagoland, och det gjorde jag med måste jag medge. Det här kommer absolut att bli en återkommande tradition!


Lenas bästa tips:

  • Gör ett besök på Härjedalens Fjällmuseum. Barnen har en alldeles egen del med hemlig ingång. Där kan de klä ut sig, fiska och leka.

  • Se till att ha rejält med kläder och en telefon med bra täckning. Håll koll på vart du åker. Du vill inte bli stående ute i ingenmansland om nåt skulle hända. Har du en GPS, ta med den.

  • Ta med spel. Jättemysigt att ha på kvällarna efter en lång dag ute.

  • Att hyra skoter är vansinnigt dyrt. Så har du ingen egen, prova skotersafari eller hyr en gång. Får du mersmak så investera i en egen. Blir mycket billigare i längden.

  • Testa slädåkning en dag när det är lugnt och fint väder. Det är en mysig tur för hela familjen, nerbäddade under filtar och skinn.
  • Ta med stjärtlappar, de tar ingen plats. Plötsligt kommer det en rolig backe och då måste man susa ner för den.

 » Relaterade artiklar
Funäsdalen på skoter Funäsdalen på skoter
- Jag tror att många familjer som inte åker skidor missar att uppleva snö och svenska fjäll. Det finns så mycket... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se