Tysklandsjakten 2015
Annons

Niedersachsen

Tyska Turistbyrån

Vill du testa tyska familjenöjen i sommar?

Nu börjar TYSKLANDSJAKTEN - vi söker nya testfamiljer!

Regionen Niedersachsen är med sitt läge i Tysklands nordvästra hörn ett perfekt semestermål för oss svenskar. Det både ligger nära och är en av Tysklands ledande familjdestinationerna och bjuder på spännande, engagerande och roliga upplevelser, inte minst för nyfikna barn.

Var annars finns ett sådant brett utbud som innefattar äventyrsnätter på höhotell, kortsemestrar på en herrgård och nöjesparker? Eller följa råttfångaren i Hameln, plaska i lera, åka med häst och vagn genom Lüneburgheden, leta efter musslor längs Nordsjöns stränder och bli djurforskare på Hannovers Adventure Zoo och mycket mer därtill!

Niedersachsen

Besök Niedersachsen på nätet och ta reda på mer om det underbara semesterlandet: Semesterlandet-niedersachsen.se »


Vi har gömt 20 små tyska flaggor Tysklandsjakten! på Barnsemester.se. Varje flagga du och din familj hittar ökar er chans att bli testfamilj. Låt gärna barnen hjälpa till att leta!

Tips: Leta flaggor på våra sidor om Tyskland....


Testfamiljernas uppdrag

Ni ska testa så mycket som möjligt på det ställe ni besöker.

Ta reda på: Vad kan man göra där, hur roliga är aktiviteterna och hur gamla tycker nu att barnen bör vara för att ha glädje av besöket?

När ni kommer hem ska ni betygsätta stället ni besökt, skriva en recension samt lägga in ett par bilder.

Vilka kan bli Barnsemesters testfamiljer?
Alla med barn mellan 0-17 år. Ni kan vara en singelfamilj eller en parfamilj, ni kan ha många barn eller ett barn, små barn eller stora barn. Alla är välkomna!

Hur anmäler man sig?
1) Välj vilket eller vilka av nedanstående testuppdrag ni är intresserade av .
2) Anmäl ert intresse nederst på denna sida.

Viktigt: Besöket måste göras under sommaren 2015. Entrébiljetterna skickas till testfamiljerna i vecka 18. Resa, mat och ev boende som inte står definierat i testfamiljsuppdraget betalar familjerna själva.

OBS! Resan till och från de olika testfamiljsuppdragen samt eventuellt boende som inte står definierat i testfamiljsuppdraget och mat ingår ej. Vad kostar det att åka? »

Testfamiljsuppdrag:

Hannover & Wolfsburg – dubbel semesterglädje för hela familjen

Testfamiljsuppdrag:

Hannover & Wolfsburg – dubbel semesterglädje för hela familjen

Hannover

Royal Gardens

Erlebnis Zoo

Autostad Wolfsburg

Få städer kan erbjuda så olikartade och attraktiva fritidsaktiviteter som Hannover.

Royal Gardens, en av de finaste barockträdgårdarna i Europa, kan man uppleva trädgårdskonst på hög nivå. I gamla stan kan man strosa mellan glittrande vattenspel och fontäner, konstfullt klippta häckar och alléer, magnifika skulpturer. Eller varför inte leka kurragömma i labyrinten? Här trivs hela familjen.

Annat spännande är den speciella bågformade hissen som leder till Stadshusets kupol varifrån man har en fantastisk utsikt över staden och den 780 000 m2 stora Maschsee mitt i stadens centrum på vilken man också kan njuta av en båttur.

Andra alternativ är att ta en kall drink i en ölträdgård. Alla sevärdheter kan också lätt utforskas under en hop-on - hopp-off stadsrundtur med en dubbeldäckad Panorama-buss.

I Hannovers upplevelsezoo (Elebnis Zoo) med sina fascinerande temamiljöer ligger det vilda Afrika precis framför dörren med Indien som granne. Och däremellan hittar man även Kanada! Djuren matas i omgångar 20 gånger om dagen då en guide också berättar lite närmare om dessa möten. Missa inte heller de olika djurshowerna som erbjuds.

Avsätt tid för ett besök på Autostad Wolfsburg. I Autostadt, den stora Volkswagen tema- och nöjesparken, får hela familjen en oförglömlig upplevelse. I LernPark kan barn mellan fem och elva år testa på att köra bil eller ta ett ”barnkörkort” på en eldriven mini-VW-bubbla eller en mini-Porsche. I MobiVersum kan föräldrar och barn både leka och laga mat.

Testfamiljen får: En Hannover-Wolfsburg äventyrshelg inklusive två övernattningar samt frukost för hela familjen i ett hotell i Hannover. Biljetter till hop-on-hop-off sightseeingtur, entré till äventyrsdjurparken och till Autostadt Wolfsburg ingår.

OBS! Detta testfamiljsuppdrag skall utföras senast april 2016. Dock ej i perioder med mässor eller större evenemang i Hannover.

Läs mer: Hannover.de/se »

Läs mer: Hannovers upplevelsezoo.

Testfamiljsuppdrag:

Südsee-Camp – Semester för små som stora

Testfamiljsuppdrag:

Südsee-Camp – Semester för små som stora

Sudsee Camp

Sudsee Camp

Südsee-Camp är en mångfalt prisbelönad camping i närheten av Soltau med svenska semesterstugor, subtropiskt badparadis, ridanläggning, klätterträdgård, djungel-golf, lek- och sportanläggningar, en naturligt badsjö, restauranger, uthyrning av cyklar och trampbilar, utflyktsbussar och mycket mer.

Testfamiljen får: Tre övernattningar för hela familjen på denna camping (klass A) inkl. sängkläder, handdukar, inträdesbiljett till badparadiset (3 tim för varje person). Driftskostnader och slutstädning ingår.

OBS! Detta testfamiljsuppdrag skall utföras under säsong 2 och 3 innan den 23 december 2016.

Läs mer: Suedsee-camp.de »

Testfamiljsuppdrag:

Adventure World Snow Dome Bispingen & S *** Resort Hotel Bispingen

Testfamiljsuppdrag:

Adventure World Snow Dome Bispingen & S *** Resort Hotel Bispingen

Snowdome

Hotel

Mitt i Lüneburger Heide ligger äventyrsvärlden Snow Dome Bispingen med sin 300 m långa backe för skidåkning, snowboard och pulka samt Resort Hotel, som består av 15 snygga timmerstugor. Medan föräldrarna kopplar av i den mysiga matsalen kan barnen leka och stoja i barnparadiset Snowy.

Testfamiljen får: En övernattning för hela familjen i en timmerstuga på det 3-stjärniga Resort Hotel Bispingen med frukost och biljetter till anläggningen (och vid behov hyra av utrustning som skidor, snowboard, pjäxor, skidjacka/byxor, kälke). Timmerstugan består av två dubbelrum, separat badrum/toalett och ett vardagsrum med 2 sängar, lädersoffor, tv, kaffe- och tekokare och en gjutjärnsspis.

OBS! Detta testfamiljsuppdrag skall utföras senast i mitten av oktober.

Läs mer: Snow-dome.de/en/ »

Läs mer: Snow Dome Bispingen.

Furuviksparken
Testfamiljsuppdrag:

Furuviksparken

"Det finns en plats där avstånden är små och upplevelserna stora. En plats där allting kommer närmare. Det är en makalös plats. Vi kallar den Furuvik."

I Furuviksparken kommer du närmare djuren. Så nära att du ibland kan ta på dem – och de på dig. Här kommer du närmare musiken. Inga stora, anonyma arenor. Bara du, artisterna och musiken. Och mitt i grönskan hittar du parkens tivoli och bad – med kortare köer, längre åk och mer pirr i magen.

Huvudattraktionerna i parken är djurparken med Apornas Värld, tivolit, poolen, Furuviks Brygga, Äventyrsön & Wild Track, den gröna parkmiljön.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Furuviksparken!

Läs mer: Furuviksparken »

Testfamiljsuppdrag:

ALFSEE semester och rekreationspark - familjecamping i Niedersachsen

Testfamiljsuppdrag:

ALFSEE semester och rekreationspark - familjecamping i Niedersachsen

Alfsee

Alfsee

Den familjevänliga 5-stjärniga campingparken Alfsee Ferien- und Erholungspark i närheten av Osnabrück bjuder på vattenskidåkning, strandbad och ett inomhus Fun center. Här kan hela familjen roa sig vid sjöterrassen vid Alfsee!

Testfamiljen får: Fyra nätter på campingen för hela familjen inklusive en dags frukostbuffé för hela familjen i restaurangen Alfsee Piazza, en kurs i vattenskidor (i mån av plats - föranmälan krävs) och en kupong till en naturminigolfbana.

OBS! Detta testfamiljsuppdrag skall utföras innan december 2016. Dock ej i perioder då det är röda dagar i Niedersachsen eller 23/7-11/8 2015 eller 11/7 - 3/8 2016.

Läs mer: Alfsee.de »

Testfamiljsuppdrag:

Center Parcs Bispringer Heide nära/utanför Hamburg

Testfamiljsuppdrag:

Center Parcs Bispringer Heide nära/utanför Hamburg

Center Parcs Bispinger Heide

Vill du ha en unik semester? Då har du kommit till rätt ställe. Parken Center Parcs Bispringer Heide ligger mitt i naturen på Lüneburger Heide. Här finns 681 semesterstugor, husbåtar, trädkojor och 69 hotellrum. Allt under ett tak!

Förutom vattenlekar i det subtropiska badparadiset Aqua Mundo kan de sportiga även pröva på klättring, dykning, racketsportar och mycket annat. För de små finns inomhuslekanläggningen BALUBA. Och varför inte skämma bort dig själv med en massage eller ansiktsbehandling på skönhets- och wellnesscentret Nature & Spa?

Testfamiljen får: Ett resepresentkort värt € 300 för övernattning i en Comfortstuga.

OBS! Detta testfamiljsuppdrag skall utföras inom ett år från dagen för utfärdandet av presentkortet.  Presentkortet gäller ej under tyskt skollov.

Läs mer: Centerparcs.com »

Resa till Tyskland

Hur mycket det kostar att resa till Tyskland beror både på var ni startar resan på vilken väg ni tar. Förutom bensinkostnaden, tillkommer färjeavgifter och/eller broavgifter.

Från Malmö till Hamburg i Tyskland är det ca 366 km (4h 37min), beroende på vilken väg ni tar.
Läs mer: Bilsemester i Tyskland »

Färjorna från Sverige och Danmark lägger till vid Kiel, Travemünde, Sassnitz och Rostock.
Läs mer: Färjeöverfarter »

 


Barnsemester.se tackar alla samarbetspartners i Tysklandsjakten!

Barnsemester.se tackar alla samarbetspartners i Tysklandsjakten 2015!

Tävlingen är avslutad
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se