Spårvägsmuseet/Leksaksmuseet
Annons
Reseberättelse:

Spårvägsmuseet/Leksaksmuseet

(Sverige, Stockholm, Stockholm, Spårvägsmuseet, Leksaksmuseet)

Det blev dags för oss att att åka in till stan denna helg och besöka spårvagnsmuseet med våra döttrar Lovisa 4 år och Isabella 7 månader.

När vi kom stod det redan massa barnfamiljer och väntade på att få komma in. Men det gick det snabbt och smidigt att ta sig in utan att barnen hann tröttna på att stå i kö. Trots att det var mycket folk hela dan som kom och besökte museet var det aldrig trångt i lokalen…

Både Isabella och Lovisa var nyfikna på den nya miljön. Det var mer spännande för vår 4 åring som fick se hur utvecklingen har skett med vår kollektiv trafik (väldigt spännande tyckte hon och många nyfikna frågor kom på tals).

Det var speciellt roligt att få pröva köra den gamla spårvagnen och test köra dagens tvärbana. Vår 7 månaders lilla tjej tyckte det var mer spännande att titta på de fina färgerna och mönstrerna i dagens tvärbana. Höjdpunkten var ändå att åka minitunnelbanan.

Inne på spårvagnsmuseet finns det en cafeteria med enkla förteelser som pannkakor,kycklingsallad m.m. Priserna var det normala.

Spårvagnsmuseet ligger ihop med leksaksmuseet och spårvagnsmuseets biljett gäller som entre,så självklart gick vi in till leksaksmuseet och tittade på leksaker som fanns förr i tiden och idag.

Det vi var lite missnöjda med var att det inte fanns några platser till teatern som hölls inne på leksaksmuseet…(Det blev snabbt fullbokat).
Om man vill gå på teaterföreställningen, ska man boka in familjen på en gång när man kommer in till museet.

Vi ger besöket 4 stjärnor av 5 möjliga.

Lagom ålder för besöket är från 3 år och uppåt, då barnen har mer glädje av att få provåka och provköra tågen).

/Familjen Malmström- Deol.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se