Kneippbyn Sommarland och Vattenland
Annons
Reseberättelse:

Kneippbyn Sommarland och Vattenland

(Sverige, Gotland, Kneippbyn)

Vår familj består av 2 vuxna och två flickor, 11 och 13 år gamla. Vi reste till Gotland under vecka 32 2015. Med på resan var också min syster med sin man och tre ungdomar i åldern 19-26 år.

Vi besökte Kneippbyn under Fredagen den 7/8. Parken är uppdelad i två delar – Sommarland och Vattenland.

Sommarlandsdelen passar helt klart bäst för de yngre besökarna, kanske för åldrarna 2-8 år (?). De flesta attraktionerna var anpassade för de yngre barnen och endast ett fåtal passade våra barn, t.ex linbana, höghöjdsbanan (som inte är särskilt hög, men som ändå är en kul utmaning) och flying boat. För de yngre barnen däremot finns det en hel del att välja på, t.ex elbilar, liten berg-och dalbana, äventyrsutmaning, fyren, trampbåtar, bumper boats, apborgen m.fl. För att inte tala om att få gå in i Pippis Villa Villekulla och uppleva alla överraskningar som väntar där! Här finns också chokladhjul m.m. I det stora hela ger sommarland ett familjärt, men något ”sömnigt” intryck. Köerna var i det närmaste obefintliga, vilket ju kändes positivt.

Vattenlandsdelen har – till skillnad från sommarlandsdelen – något att erbjuda alla åldrar. Här finns allt från små och lugna vattenrutschbanor och pooler för de allra minsta, till hisnande attraktioner som lämnar hjärtat i halsgropen. Som t.ex sharkriver, bullet, halfpipe m.fl. Våra döttrar älskade det, och deras favorit var nog ”skruven”. Någon skrev i en tidigare recension att Kneippbyn vattenland är ”ihoptryckt och trångt”. Vi håller inte med! Det är inte mer ”ihoptryckt och trångt” än t.ex Skara sommarlands vattendel. Kneippbyn vattenland fick mer än godkänt av både våra döttrar och min systers ungdomar. Och även av oss vuxna (även om jag måste erkänna att jag inte åkte så mycket). Även på vattenland var köerna helt acceptabla. Ett minus är dock att omklädningsrummen är små och trånga, och att damernas omklädningsrum vid vårt besök hade en unken lukt av surt vatten och gammal svett. Inte trevligt…

När det gäller maten är vi inte helt eniga i familjen. Det finns en del små ”grillar”, Café och kiosker med begränsat utbud. Enligt parkkartan ska det finnas två restauranger , men vid vårt besök var endast en öppen. I denna restaurang serverades buffé bestående av potatis i olika former, stekt fisk, köttbullar, kyckling, någon pastasallad/röra, gräddsås, remouladsås, sallad, bröd och dryck. Och det är här våra åsikter går isär. Min man och våra döttrar är helt nöjda och tycker att maten var jättegod! Jag å andra sidan upplevde maten som lite smaklös och ”sunkig”. Den ger i mitt tycke inget fräscht och lockande intryck. Men jag måste erkänna att jag är ganska känslig och petig när det gäller mat. Dock måste jag säga att brödet som serverades till buffén var väldigt, väldigt gott! Och ett plus är också att gräddsåsen är glutenfri och remouladsåsen laktosfri.

För att sammanfatta det hela så är Kneippbyn en – i vårt tycke – lagom stor familjepark, och vi hade en jättetrevlig dag! Gillar man stora, skräniga, fartfyllda parker a´la Liseberg och Skara sommarland så blir man kanske besviken, men för den som föredrar något mindre och lugnare är Kneippbyn jättebra och kan rekommenderas!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se