Nordens Ark
Annons
Reseberättelse:

Nordens Ark

(sverige, Lysekil, djurpark)

Det var en regnig och blåsig dag när vi besökte Nordens Ark. En nästan tom parkering fick oss att undra om det var öppet...men det var det ju! När vi väl kommit in ser vi att man kan hyra skrindor, men de ser tunga ut, så vi går istãllet med barnen, 3 och 7 år gamla. Parken har väldigt kuperad terräng, något jag önskar jag hade vetat på förhand. Själva upplevelsen i parken var fantastisk, vargarna blev barnens favoriter och man såg väldigt bra från spången ovanför hänget. Parken är full av små experiment för barnen, i syfte att lära sig mer om djuren. Överlag är parken väldigt fin och välskött och man ser att djuren har det bra! Det som drog folk när vi var där var att tigrarna fått ungar, så där fick vi snällt stå och vänta en stund. Något vi vuxna uppskattade var att parken är befriad från krimskrams, godos och lotterier- Här är djuren i fokus! Det finns även gott om toaletter, sittplatser och fikaställen. Om jag överhuvudtaget ska komma med någon kritik, så....maten som finns att köpa i parken! Vilka fruktansvärda priser! Ja det är "bra" mat de säljer, fast riktiga fantasipriser! Se bara på Astrid Lindgrens värld som har vettiga priser och riktigt FIN husmanskost.... Så mitt tips: Ta med egen mat. Och egen barnvagn/ sulky om ni har mindre barn. Över det hela så hade vi en kanondag i parken, och barnen var nöjda.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se