Nordens Ark
Annons
Reseberättelse:

Nordens Ark

(Sverige, Lysekil, Nordens Ark)

Amurleoparden

Här åt vi, en av alla picknickställen

En del av lekplatsen, här finns även grill

Vi besökte Nordens ark med våra 4 killar som är i åldrar 1, 3, 5 och 7 år, alla tyckte det var roligt, eller ja jag vet ju egentligen inte hur intresserad 1åringen var av det , han gillade nog lekplatserna bäst. Vi var där mitt i sommaren, precis i början av augusti, det var en halvmulen dag, inte allt för varm, vi var där när de öppnade och vid öppningsdags var det nästan ingen kö in, trots att de flesta då har semester och de första 2 timmarna var det inte alls mycket folk i parken, sedan fylldes det snabbt på och det blev trångt framför de mest attraktiva djuren som lejonen och mycket folk på picknickställen och lekplatser. Parken är stor och jag rekommenderar bekväma skor och sköna kläder då det är långt att gå runt parken samt att det är rejält med backar. Till mindre barn rekommenderar jag att ni tar med barnvagn eller hyr en skrinda som finns precis vid ingången. Det är dyrt att äta inne på Nordens Ark så jag rekommenderar att ni tar med egen mat, det finns gott om ställen att äta på om man har med sig egen mat och det finns 2 grillplatser men då får man ta med engångsgrill eller grillkol, de jag såg grillade hade med sig engångsgrillar som de ställde ovanpå grillarna. I anslutning till de 2 grillplatserna finns två fina lekplatser. Det tar många timmar att ta sig runt parken så det behövs rejält med mat och dricka.Det finns gott om toaletter runt om i parken. Det finns mycket djur att se på men alla visade sig inte när vi var där utan gömde sig någonstans i skogen, så man måste vara medveten om att man inte alltid kan se alla djuren, och de kan vara långt borta och svåra att se och tigrarna var trötta och sov hela tiden. Går man dit en riktigt het sommardag är risken nog ännu större att djuren tar skydd inne i skogen, så det bästa tid är nog att gå en inte allt för varm dag, eller på våren eller tidig höst när trädens blad inte skymmer lika mycket, i efterhand hade jag nog valt en fin höstdag när bladen börjat falla ner eller tidigt på våren. Det finns en bondgård som var mycket uppskattat, där såg man djuren utan problem, man fick klappa vissa av djuren och det fanns en traktor att sitta i, hö att hoppa i, rutschkana, hinderbana, små bilar att köra omkring i och massa annat kul. Rekommenderar verkligen ett besök på Nordens ark. Men 1-åringen såg nog inte så mycket av de vilda djuren, för honom var lekplatserna mest uppskattat. Det finns verkligen många fina djur att se alltifrån våra vanliga svenska djur som får, kaniner, hästar, kossor och till de svenska djur vi själva sällan ser utanför en djurpark som varg och lodjur. Till de mer exotiska djur som snöleopard och amuttiger. Det finns även en fågelpark och ett hus med groddjur, där fanns många färgglad grodor och enligt mindre trevilga insekter som en bur full med kackerlackor :-). Det är verkligen trevligt att gå i djurens natruliga miljö med all skog omkring.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se