En superkul födelsedag på Tivoli
Annons
Reseberättelse:

En superkul födelsedag på Tivoli

(Danmark, Köpenhamn, Tivoli)

Glada och lyckliga barn

Hela familjen i bergochdalbana

Lite kallt men vi är taggade!!

Vi (familj med pappa 38, mamma 37, sonen 14, dottern 10 och lilla sonen som precis fyllt 6) fick uppdraget att testa Tivoli i Köpenhamn. Det blev en riktigt rolig dag för oss alla.

Det blev dagen vår son fyllde sex år. Han fick frågan om vad han ville göra på sin födelsedag – det var inte aktuellt med ett kompiskalas, för att han hamnade precis mellan förskolan och skolan, så han fick välja mellan ett släktkalas och Tivoli. Valet var enkelt: TIVOLI!

Vi kom dit direkt när de öppnade – klockan 11 - och det tog bara ett par minuter i kö innan vi kom in. YES! Vilken glädje!

Vädret var långt från perfekt, men man fick den härliga WOW-känslan ändå, det är ju så fint där. Alla blommor, fontäner, mysiga små hus och affärer – man känner sig som i en annan värld. Det är precis så det ska kännas på en nöjespark!

Vi började direkt med karuseller – lilla parishjulet, Minen, Rutschebanen. Det gick väldigt snabbt i köerna överallt. Kanske vädret skrämde bort många (det regnade lite då och då) eller så är det så bra planerat på Tivoli? Vi försökte åka så många tillsammans karuseller som möjligt för vår lilla pojkes skull, men det var inte tråkigt på något sätt.

Och så var det dags för lunch. Birthday Boy valde fish’n’chips. Gott var det, men tog rätt så lång tid och vi fick bara tre bitar fisk var (bara en bit i barnportionen), kändes lite överprisat. Ett bra tips att ta reda på vilka restauranger som har läsk-refill-erbjudande. Om man köper en meny hos dem, då kostar det bara 29 kronor (65 DKK utan meny). Man får en plastflaska och ett speciellt armband och då kan man fylla på läsk hela dagen i hela parken. Våra barn använde sina armband väldigt flitigt under dagen.

Direkt efter lunch åkte stora barnen Daemonen, fick lite adrenalin påfyllning för att klara av några mer familjevänliga karuseller – radiostyrda bilar, Tempeltårnet, Dragebådene, lilla ”soffan” Pandaen, lilla berg-och-dalbanan Karavanen, bläckfisken Nautilus, små pitrabåtar Galejen och självklart klassikerna Den Flyvende Kuffert och Dyrekarrusellen. Vi åkte alla tillsammans eller turades om att åka lite barnkaruseller, så större barn kunde springa själva och åka lite Monsunen och Daemonen (igen och igen). När alla blev helt blöta, lekte alla tre barn på en inomhuslekplats Skaersilden, och föräldrarna kunde värma sig på Biergarten som var väldigt mysig och med massa goda saker att välja.

På eftermiddagen deklarerade vår son att han är sex år nu och är för stor för barnkaruseller! Då blev det full fart på alla möjliga karuseller som vi alla tillsammans kunde åka – Odinexpressen, Rutschebanen igen, Snurretoppen. Efter en hel dag på Tivoli var alla trötta och ville hem. Försökte vinna lite saker, men det gick så där på Andedammen och chokladhjulet. Liam (6) ville kasta lite bollar i Wildfriends Målet, han fick en plastblomma av omotiverade och icke-smajlande tjej bakom disken. ”Vilken besvikelse” tänkte vi föräldrar, men han tyckte att det var det bästa som hände honom på hela dagen! Det var hans vinst och han gjorde allt själv!

Overall intryck: Pappa tyckte att allting var jättebra.

Mamma tyckte att det var jättefint, men det kändes konstigt att folk rökte överallt (på Liseberg t.ex. är det totalt rökförbud). Personalen kunde vara lite trevligare mot barnen, på vissa karuseller var de väldigt duktiga och motiverade, på andra lät det som de skällde på barnen.

Lukas (14): Tivoli är för mindre barn, det finns inte så många våghalsiga grejer. Positivt är att det finns olika grejer – lekland, många stånd att spela på, mycket god mat att välja.

Melanie (10): Daemonen var absolut bäst, det finns saker att göra med lillebror, med föräldrar eller med kompisar.

Liam (6): Allt var bäst, alla karuseller var bäst, allt var jätteroligt! Det som kommer att komma ihåg mest är Rutschebanen – den var läskig, han skrek mycket, men sedan ville han åka den igen!

Någonting som blev också en hit är Dunkin Donut på Köpenhamn C. Donuts i alla möjliga färger, som barnen blev helt fascinerade av. Helt perfekt att köpa en kartong med donuts och ta med sig till tåget på väg hem!

Vi hade en jätterolig dag, full av skratt, skrik och pirr i magen. God mat och dryck överallt, mys och fina trädgårdar. Tivoli definitivt är ett av de bästa ställen att tillbringa en dag eller en födelsedag. Vi bestämde att nästa gång, när barnen är lite större, åker vi dit senare på dagen för att kunna stanna längre på kvällen och njuta av en lyxigare middag, alla magiska lampor, kanske en kvällsshow eller fyrverkeri. Magiskt!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se