Den årliga turen till Borås Djurpark!
Annons
Reseberättelse:

Den årliga turen till Borås Djurpark!

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Vi berättade för barnen på morgonen vid frukostbordet att vi idag skulle åka till Boråsdjurpark och att faster skulle komma med oss. A som är 5 år frågar direkt om det är den djurpark med dinosaurierna i. Och när svaret blev ja, så fick vi höra det hela vägen mellan Varberg och Borås. Det blev en lång resa :) 

 

Denna dag var vädret helt okej, uppehåll men inte för varmt. När vi parkerade bilen så hade de allt kommit lite folk men inte så att man behövde stå i en lång kö eller så. Vi hann knappt komma in till parken innan barnen sprang till de stora dinosaurierna. För vilka barn är inte intresserade av dessa fascinerade djur. Promenaden eller ”joggingturen” fortsatte förbi Flamingorna ända upp till Savannen. Giraffer, zebror, elefanter, strutsar, det blev mycket pekande och frågor. Det var först då som S på 2 år fattade att det fanns massor av roliga djur att titta på.

 

Eftersom bilresan startade tidigt så började vi känna oss lite hungriga vid elva tiden. Vi har tidigare år ätit på savannrestaurangen och tyckt det har varit bra så det gjorde vi nu med. Här serverar man lunchbuffé både för vuxna och barn.  Här serveras även gluten- och laktosfria alternativ samt vissa vegetariska rätter. Under tiden som vi satt på terrassen och åt var det även dags för djuren på savannen att få mat. Samtidigt så berättade man och informerade om dem olika djuren. För varje dag händer det olika spännande aktiviteter i djurparken.

 

Efter maten blev det dags för S att sova lite, medans vi andra fortsatte promenaden mot aphuset. På vägen dit så passerade vi både geparden och noshörningarna. Schimpanser, orangutanger, gibbon apor kan dem bli sötare. Och som tidigare år så hittade man den största orangutangen under en säckväv. Har fått till svar att det är för att skydda sig mot sol, regn etc.

 

Nu började båda barnen få lite för mycket spring i benen så vi gick mot björnarna och en lekplats med klätterställningar och vattenlekar. Två saker som mina barn tycker om. Det var skönt för en annan att få sitta ner en stund och vila sig. Här finns flera bord och bänkar om man vill äta eller fika.

 

När man har lekt, busat och tittat på alla fantastiska djur hela dagen så kan man ställa sig i kö för att få åka på tågsafari. (Detta är den aktivitet som kostar pengar) Tåget tar dig på en spännande rundtur i djurparken och har du tur så kanske du får se djur du inte såg tidigare.

 

I år var det nyöppning av barnens zoo med deras nya kaninland. Detta tyckte barnen om. Att springa runt i tunnlar och titta upp i glaskupoler. Eller varför inte mjölka korna i ladan… Eller som S gjorde sprang runt och försökte krama alla djur.

 

Har man inte varit på Borås djurpark innan så är deras hemsida mycket bra att kolla på innan besöket, för där hittar man allt. Och när man är i parken är deras app. mycket bra att ha, då missar man inget. Eftersom aktiviteterna är olika varje dag så är det bra att läsa dem så man inte missar något viktigt klockslag.

 

När klockan började närma sig 17:00 kände vi oss nöjda och gick mot utgången. Vi hann precis komma ut ur Borås innan det började ösregna. Så vi kan inget annat säga att vi hade en toppendag på Borås djurpark!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se