Sommarland Själland
Annons
Reseberättelse:

Sommarland Själland

(Danmark, Själland, Sommarland Själland)

Vi var på Sommarland på Själland i Danmark den 20e augusti 2016. Det märktes att det var lågsäsong för att det var rätt lite folk, dock var det skönt eftersom det inte var några köer på aktiviteterna.

Vi tyckte hela familjen att hela parken var mycket trevlig och vi blev överraskade hela tiden att det fanns olika teman så som Amazonparken, trampoliner, badland och vilda western mm.

Hade gärna stannat en hel dag till på baddelen som var extra kul för barnen. Det var många ställen att sätta sig och vila eller äta sin matsäck, vilket var trevligt.

Det våra barn som är åtta och tio år tyckte var roligast var Traffic jam som var ett slags svävare och de krockade med varandra. Även Go kart för barnen, där de åkte själva var super kul, tyckte killarna. Det gick lite långsamt i början tills de blev varma i kläderna, då blev mamma lite svettig för då gick det undan. Mini bilarna var för mindre barn, trots allt var det också en kul aktivitet.

Det var bra att man kunde se hela parken genom att ta tåget. Vår äldsta son tyckte laserrummet var mest spännande och han provade den många gånger. Vår yngre son tyckte däremot att det kittlade i magen på karusellen som var bredvid lasern.

Berg-och dalbanan masken var lagom kul och den åktes flitigt. Likaså fick vi upp pappa Thomas på båtkarusellen och den var riktigt kul och många skratt blev det. Överlag tyckte vi att det fanns aktiviteter för alla åldrar. Det var kul att spendera dagen på en sådan stor park och vi var mycket nöjda men trötta i benen efter en hel dag från öppning till stängning. Tack för en trevligt äventyr för oss i familjen Hellsten.

Poäng från 1-5 (1 sämst, 5 bäst)

Trampoliner: För alla åldrar. Poäng: 5

Jätte kul att bara hoppa och kul när trampolinen var nersänkt i marken.

Minibilar: Ålder 4-7. Kul för barn att få köra bil och känna hur det är att vara ute i trafiken. Kul för föräldrarna att se på. Poäng: 5 Familjegunga/Båten: För alla åldrar. Kittlade i magen och var roligare än vad den såg ut att vara. Poäng: 5 Svävarbanan: Vuxna och barn. Den var lite otäck, då jag trodde att min son skulle ramla ur selen som vi bägge satt fast i. Veteranbilbana: Ålder 5-10 år. Grabbarna tyckte det gick för långsamt. Poäng: 3 Swingturen/masken: Ålder 4-10 år. Lagom lång och guppig berg-och dalbana. Poäng: 5 Tåget: Alla åldrar. Den åkte ibland på konstiga ställen på baksidan av parken. Poäng: 4 Battingbur: Alla åldrar. Kul att tävla med hela familjen. Enkel aktivitet som var kul för alla. Poäng: 5 Grävmaskiner: Ålder 4-10 år. Alla tre killar älskar att gräva och pappa hjälpte gärna till att styra skopan. Poäng: 5 Wild river: Alla åldrar. Det var bara sonen som är 8år och mamma som vågade bada, eftersom vädret inte var det bästa. Alla badaktiviteter är för de flesta åldrar. Det var riktiga roliga ruschkanor och vi åkte rätt snabbt. Poäng: 5 Bumping hill: Samma som ovan. Vandrutsjebaner: Samma som ovan. Surfing hill: Samma som ovan. Mega wild river Samma som ovan. Telesplash: Samma som ovan. Blue splash: Samma som ovan. Amazonas: För alla åldrar. Dock blev vår yngsta son jätte rädd och tyckte det var otäckt. Det är en välgjord aktivitet med ljud och andra överraskningar. Poäng: 3 Gokart: Vuxna. Kul men kort bana. Poäng: 4 Dobbelgokart. Kul men kort bana. Poäng: 4 Barngokart: 8-13 år. Superkul-bästa aktivitenen. Poäng : 5+++ Silver city: Hela den parken är super fin och roligt att bara gå runt och se miljöerna. Alla åldrar. Poäng: 5 Guldboksen, laser: Alla åldrar. Super kul att inte försöka nudda laser på tid. Poäng: 5 Totempaelen: Ålder 5-10. En kul karusell där mamma och yngsta sonen hade super kul. Poäng: 5 Cowboy filmen: Ålder: från 13 år. Man sitter på en häst som rör sig och man ska skjuta samtidigt. Det är en svår aktivitet samt så var det svårt och höra vad de sa på filmen. Barnen tyckte inte om den alls. Vi vuxna tyckte den var kul för att den var annorlunda. Poäng: 3 Vildkatten: Från 13 år. Mamma åkte själv för att barnen var för korta att åka den. Ingen bra alls, ren besvikelse och tråkig. Poäng: 0 Det lösa hjulet: Från 6 år. Var riktigt kul och lite lagom gung på. Poäng: 5 Hoppcyklar: För alla åldrar. De var svåra med roliga att se andra försöka. Poäng: 4 Traffic jam: Alla åldrar. En stark favorit dock tyckte vi vuxna att det luktade lite avgaser i lokalen. Poäng: 5++  6D bio: Alla åldrar. Vi såg 4 filmer. Det var svårt ibland för ögon att se djupet i filen. Coolt att det var fläktar, snö, vind mm. Tråkigt att väntetiden var lång. Poäng: 5p

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se