High Chaparral
Annons
Reseberättelse:

High Chaparral

(Sverige, Kulltorp, High Chaparral)

Vi blev utvalda som testfamilj och vi fick biljetter till High Caparral. Vi åkte onsdagen den 21 juni. Med på utflykten var min jag och min syster och våra barn 5, 6, 9 och 12år.

Vi var där vi 10.30 och kunde gå in direkt utan någon kö. Precis innanför entren så ligger sheriffens kontor, där kan hyrde vi en skrinda, kostade 100:- varav 50:- var deposition som vi fick tillbaka när vi lämnade tillbaka skrindan.

Till vänster om ingången så kan man köpa pistoler (med alla tillbehör), hattar, bandanas, ja allt en cowboy behöver.

Vi var på Lucky Luke showen (ingår i entrepriset). En roligt show som är lite lugnare och passar de lite yngre barnen, mycket humor.

 

Senare var vi även på den stora showen(även den ingår i entrepriset), där var det mer fart, smällar, hästar och mycket show. Mycket uppskattad av alla barnen i sällskapet.

Efter showen tog vi båten, som går precis utanför stora arenan, till New Mexico. Lite som att kliva rakt in i ett annat land dessvärre kommer inte  Zorroshowen förrän 30 juni. Efter ett glasstopp i Mexico gick vi vidare till indianbyn. Barn över 12 år och vuxna kan få prova på att kasta yxa och skjuta med pilbåge. Tyvärr kommer inte indianerna tillika indiandansen heller dit förrän 30 juni.

 

På vägen till tågstationen så vaskade barnen guld (kostar 30:-/barn). De fick vaska så mycket guld de ville som de sedan fick lämna in och sedan göra sitt eget guldmynt. Alla barnen älskar vatten så att få leka i vattnet och sedan få ett pris för det tycke de allihop va mycket roligt.

Sist åkte vi tåget (kostar 50:-/person även vuxna). Detta var uppskattat av både barn och föräldrar. Både tågpersonalen och rånarna var väldigt underhållande.

 

Det finns många olika restauranger och fik. Vi valde att ta med oss mat. Över hela parken finns olika ställen att äta medhavd mat på. Vi hade även med oss korv som vi grillade, man får ta med sig kol, tändvätska eller engångsgrill. Engångsgrillar finns också att köpa i Mamma Daltons pannkakscafé. Precis intill grillplatsen finns en lekplats där barnen kan leka medans föräldrarna ordnar med grillen eller vilar en stund (man ansvarar dock för sina egna barn!).

 

Lite synd att inte fler affärer var öppna och att alla showerna inte var igång även om det är tidigt på säsongen. Men och andra sidan var det ingen kö till någon av aktiviteterna.

Allt som allt var barnen väldigt nöjda med sin vistelse. 12 åringen tyckte de va roligast att kasta yxa och 5,6 och 9 åringen tyckte den stora showen och tåget var roligast.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se