En dag på Universeum
Annons
Reseberättelse:

En dag på Universeum

(Sverige, Göteborg, Universeum sience center)

Klappning av kackerlackan

Rida den mekaniska hästen

Klätterväggen inne på avdelning HÄLSA

Hajmatningen

Jag och min dotter var i Göteborg på en weekend mellan den 1-3 augusti. När vi kom in på Universeum så åkte vi först upp till akvariehallen för att kolla på alla fiskar. Här stannade vi och lyssnade på när en ur personalen berättade om sågfisken och hajarna. Vi fick även se när dem matade fiskarna, vilket min dotter tyckte va en fantastisk upplevelse.

Sen gick vi vidare och kikade och klappade på en livs levande kackerlacka, med skräckblandad förtjusning så klappade dottern den.

Min dotter ville gå in på avdelningen hälsa och valde direkt att testa träningscykeln som både mätte pulsen men även antalet tramp man hinner på en viss tid. Klätterväggen och koregrafi mattan där man ska trampa på rutorna som lyser var väldigt roligt och populär.

Här tog vi en välbehövlig fikapaus och njöt av dem mysiga miljön..

Efter att vi laddat upp med ny energi så gick vi in till explora, den mekaniska hästen vart en favorit på denna avdelning, men även att skapa såpbubblor var roligt både för mig som vuxen och för dottern =).

Klockan sprang iväg rätt fort och vi hann även med att kolla inne på avdelningen rymden, där fanns det mycket intressanta saker att titta på och att lära sig om.

Jag kan varmt rekommendera Universeum till er med barn i åldrarna 3-vuxen

Anledningen till att jag tycker det är att de flesta aktiviteterna kräver att man t ex orkar hålla sig kvar, eller att man ska kunna nå upp till saker.

Men självklart så funkar de ju även att kika på djuren och så också om man har mindrer barn.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se