Costa Brava L´Estartit
Annons
Reseberättelse:

Costa Brava L´Estartit

(Spanien, Katalonien, L´Estartit)

I början av juni 2009 tillbringade vi 10 dagar i L´Estartit på Spanska Costa Brava-kusten. Familjen består av två vuxna och två pojkar på 6 och 10 år.
 
Vi flög billigt med Ryan Air från Göteborg och kom sent till Gironas flygplats. Därifrån hade vi förbokat taxi till L´Estartit via receptionen på lägenhetshotellet vi valt. Resan tog ca 40 min och kostade 75 Euro. Boendet heter Miami och ligger centralt i L´Estartit, mycket nära en bra mataffär och 5 min promenad till stranden. Lägenheterna är enkla men funktionella och har tvättmaskin och rymlig balkong eller uteplats. Det finns pool och barnpool, och vi är mycket nöjda med boendet. Personalen var även mycket trevlig och hjälpsam.
Vi hade flera lata dagar med sol och bad. Stranden är fin och  långgrund och vattnet klart och fint.
 
En dag packade vi frukt och dricka i en ryggsäck och gick upp på berget som ligger mitt i L´Estartit. Det var lite jobbigt men man har en härlig utsikt över hela orten, hamnen och stranden.
 
En annan dag fiskade vi krabbor i närheten av hamnen och barnen roade sig i timmar.
 
En dag gjorde vi en bussutflykt till Barcelona. Den bokade vi i receptionen, men är annars lätt att boka direkt med bussarrangören i L´Estarit.  Där ingick de stora attraktionerna som Camp Nou, La Sagrada Familia och Park Güell, Ramblas m tid för shopping m.m.
 
Det finns många restauranger och vi tycker inte att det var speciellt dyrt. Ca 30-35 euro för en middag för alla fyra inkl. öl/vin för de vuxna.
 
Innan avresan hade vi funderat på att boka en hyrbil, men tycker inte att vi hade haft behov av den i L´Estartit. Det skulle i så fall varit för att ta sig till och från flygplatsen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se