Hotellvinst från barnsemester på StayAt Kista
Annons
Reseberättelse:

Hotellvinst från barnsemester på StayAt Kista

(Sverige, Uppland, Stockholm/Kista, Kista Galleria/Junibacken/Vasamuseét)

kön var lång när man ville rida på lilla gubben...

Lennart Hellsings värld på Junibacken

här fanns även några mumintroll ;-)

Vi hade turen att vinna en hotellweekend med tillhörande frukost på StayAt Kista och valde att åka helgen 30 okt-1nov. Detta för att kunna ha resan som en härlig extra födelsedagspresent åt oss alla fyra; Katta 24 sept, jag 1 okt, Robin 2 okt och Nowa 27 nov :)

Vi tog tåget från Töreboda till Stockholm Central och åkte sedan med tunnelbana vidare till Kista. Mycket smidigt må jag säga!

Väl framme är det endast ett par meter och sedan är man inne i den stora gallerian!

StayAt hade en liten reception i botten på ett riktigt högt höghus och vi fick rum längst upp! Vilken utsikt!
Skönt med två rum tyckte ungdomarna som genast bokade dubbelsängen inne i ett av rummen medan jag & Nowa var nöjda med vår bäddsoffa/säng i det andra rummet. Pentryt var också bra men jag hade missat detaljen att det inte fanns en ugn, däremot fanns två kokplattor och en mikro :)

Under vår sköna helg kunde vi så småningom le åt hur fort man vande sig vid allt, t ex så tyckte vi första dagen att gallerian var enorm medan vi på tredje dagen kunde varenda affär och meter.. Här fanns något för alla! Vi shoppade lite kläder & leksaker men glömde inte bort hamstern Mimmi som fått stanna hemma: hon fick nya saker till sin bur och en borste så Nowa numera kan kamma henne riktigt fin ;o)

Fredagkvällen ägnade vi åt bio i den stora filmstaden som ligger i gallerian och sedan blev det mys på rummet innan vi -strax innan läggdags- gick ned till en glassbar i gallerian och mumsade lite fredagsgott och tittade på folk..
Som godnattsaga denna kväll läste vi en barnbok om regalskeppet Vasa, en lagom förberedelse inför morgondagens utflykt.

På lördagen tog alltså jag och Nowa tunnelbanan in till Stockholm och fortsatte med stadsbuss ut till Vasamuseét och Junibacken medan Robin och Katta valde att åka in senare för att kika i affärer och gå runt i huvudstaden lite grann.

Nowa är i perfekt ålder för att ha roligt på BÅDE Vasamuseét och Junibacken, tillräckligt stor för att vara fascinerad av det fina skeppet och dess historia och såpass liten att det var roligt att leka på Junibacken :D Vilken lyckad dag!

Kvällen avslutade vi på hotellrummet framför tv:n med godis och nyinköpt gosedjur (en skeppsråtta från Vasaskeppet..hua..)

Efter söndagens frukost (inte någon outstanding buffé men fullt tillräcklig och mycket god) så shoppade vi lite vinterkläder och skor innan vi packade ihop våra saker och checkade ut.. Åkte sedan in till Centralstationen och låste in våra väskor och gick "på äventyr" Haha i klartext innebar det en tur till LUSH och mat på McDonalds- tittande på lite mer folk samt ytterligare småshopping i affärerna. En fika innan tåget hem skulle gå hann vi också med.

Det är en riktig häftig upplevelse att åka till storstaden när man i vanliga fall bor i ett litet samhälle med drygt 9000 invånare men nog är det skönt att komma hem till lugnet igen, det tyckte vi alla fyra när vi glada och nöjda rullade in på Töreboda tågstation efter en helt underbar helg!

TACK BARNSEMESTER!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se