Testfamilj på Medleys äventyrsbad
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Medleys äventyrsbad

(Sverige, Linköping, Simhallen, Linköping)

Vi vann biljetter till Medleys äventyrsbad och valde då Simhallen i Linköping då vi hade lite andra ärenden dit. Vi besökte Simhallen en lördag em, de hade ingen egen parkeringsplats men det fanns en större parkering en bit därifrån. Vi lämnade våra fribiljetter i kassan och fick en biljett som man skulle stämpla in och ut sig med. Vi är vana vid badhuset i Mariestad el Skara (inte speciellt stora) så vi tyckte att omklädningsrummen var enorma, jag fick t om fråga åt vilket håll duscharna var åt! Vårt skåpnummer var 364! Man behöver en guldpeng till skåpet också som man får tillbaka. Det var rent och snyggt i omklädningsrum och duschar. Fanns flera hårtorkar  samt en stor spegel på motsatt vägg där flera kunde stå och sminka sig och blåsa håret med egen hårtork. Fanns även flera barnstolar så man kunde sätta småbarnen i när man duschar och ett litet ytterligare omklädningsrum utanför duscharna där man kunde lämna handdukar och duschsaker. Fanns en stor bastu + ett torkrum bredvid duscharna.  Sen var det dags för äventyrsbadet. Det fanns två vattenrutschbanor, en för de mindre och en för de större som var 150 m lång och gick utanför huset. Man skulle sitta i en "badring" och åka två stycken åt gången och man avslutar färden i en bromspool med grunt vatten. Jättekul tyckte vi vuxna, tonåringarna och även minstingen 8 år.
Skönt också för det var inte kallare vatten där el blev kallare bara för man åkte utomhus  - samma sköna temperatur där i luften och vattnet! Blev bara lite tröttsamt att gå uppför trappan med badringen så många gånger.
Den lilla banan var också rolig men där landade man i lite djupare vatten så man kom under vattnet. Sen fanns det en bassäng med strand i början och djupt i andra änden, där blev det vågor varje hel och halvtimme, kul!
Där såg man också att personalen var noga med att ha koll och "vissla" in ej simkunniga barn till grundare vatten. Sen fanns det en lekbassäng för minstingarna men den var vi för stora för, i undervisningsbassängen var det babysim så där var vi inte heller. Fanns även två motionsbassänger  och två bubbelpooler men där var vi inte heller. Vi hade fullt upp med banorna och vågorna! Tonåringen föredrog ångbastun på Relaxen.
Jag tyckte det var ett bra äventyrsbad för barnfamiljer med inte för stora barn, tonåringar vill ha mer häftiga grejor! Vi hade nog tur också för det var inte mycket folk där, ingen kö till stora vattenrutschbanan el så! Fanns också gott om platser att sitta och fika på och även en cafeteria med fika och mat.
Vi passade även på att besöka Cloetta (fabriksförsäljning) i Ljungsbro, Brunneby Musteri  och Busfabriken i Linköping där de har en frisör sedan två år tillbaka så medan barnen lekte passade jag på att klippa mig och göra slingor - bra sätt att ta tillvara på tiden när man väntar! Det var drop in och man kunde även ringa och beställa tid. Jättetrevlig och duktig tjej som jobba där! Vi sov även över på Vandrarhemmet i Ljungsbro, trevligt ställe och bra för stora familjer - vi hade en tvårumslägenhet med 9 sängplatser för 1200 kr. Tack vare Barnsemesterkortet fick vi 10% på boendet där (fast de visste inte om det utan gick in på er hemsida och tittade - men gäller det för 2010 el redan nu 2009 egentligen? - men vi fick rabatten utan problem iallafall. Barnen fick även en gratis Slush på Busfabriken tack vare ert kort! Vi hann även med en snabbis på Ikea, där vi åt middag till Familypriser  och hann även rafsa åt oss en spegel på utvägen.
Tack Barnsemester för Barnsemesterkortet och en bra hemsida med massa roliga tävlingar.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se