Vår absoluta favorit Gotland!
Annons
Reseberättelse:

Vår absoluta favorit Gotland!

(Sverige, Gotland, Visby)

Sommaren 2008 skulle min dotter delta i ett läger för glutenintoleranta barn och ungdomar på Gotland. Genom åren har jag hört mycket positivt om ön, men själv aldrig besökt den. Bestämde mig för att åka med, dels för att finnas på plats ifall älskad dotter skulle behöva mig, men också för att utforska Visby. Tänkte att jag börjar med Visby så får jag göra en utvärdering efteråt och se om jag vill fortsätta med att se andra delar av ön.
Redan när färjan började att närma sig land så kändes det magiskt på något sätt. Att sedan vandra upp till hotellet på kullerstensgator med ringmuren inom nära avstånd gjorde mig hänförd. Bestämde mig för att ta en guidad stadsvandring dagen efter. Ville veta mera....jag blev hänförd...kunde riktigt känna historiens vingslag när vi gick omkring i Visby innerstad, och guiden berättade dess historia.
Vandrade sedan på egen hand runt, runt i Visby och fascinerades mer och mer. Jag stannade till intill muren, betraktade den och kände på den. Vandrade efter havet, åt medhavd picnic på stranden, plockade stenar och bara njöt....Vilka underbara dagar det blev. När min dotter avslutat sitt läger så stannade vi ytterligare två dagar och att vistas vid havet blev vår höjdpunkt. Resväskorna vägde bly av alla vackra stenar vi samlat på oss.
Vi kände att detta är en ö som vi ville se mer av, så sommaren 2009 hyrde vi en stuga uppe vid Slite. Eftersom vädret dock ej var det bästa för bad och sol, så åkte vi runt på den norra delen av ön. Vi besökte underbara Fårösund, fascinerades av Raukarna, drejade på Etelshems krukmakeri, köpte kryddor på Krusmyntagården, åt goda ostar på Stava gårdsmejeri och besökte Lummelundagrottan. Vi fick även några dagar i Visby under Medeltidsveckan, vilket var en mycket häftig upplevelse. Den gav mersmak...och nu har vi planerat in semestern i Visby v 32 2010. I år blir det nog tidsenliga kläder också. Och besök på den södra delen av ön. Vi älskar Gotland!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se